Започна ремонтът по подмяна на водопровода на улица „Черни връх“ в Самораново. От община Дупница съобщиха, че днес работници са стартирали работата, след като са пристигнали нужните материали. Става ясно, че улицата е дълга 350 метра и е с над 30 отклонения.

Всички необходими материали по подмяната са закупени от община Дупница, като изкопните дейности вече стартираха. От ВиК са монтирали и три крана, с които да се регулира налягането, за да се избегнат честите аварии.


Както вече съобщихме, на 2 юни се проведе среща в кметството с кмета на селото Цветков, зам.кмета на община Крум Милев, началника на строителния отдел в общината инж. Иван Бельов, инж. Орманков и управителя на ВиК Илия Илиев, на която именно бе взето решението за ремонта на ул. „Черни връх“. От тази седмица тръгна ремонт и на водохващане Ядъко.
„Със започване на подмяната по улица „Черни връх“ ще има неудобство за жителите на селото ни, но знам, че ще проявят разбиране. Уверението е, че максимално бързо ще се работи по подмяната, като и аз самият всеки ден ще бъда на място. Започнахме от тази улица, защото е съседна на улиците „Рила“, „Ненко Пиперков“ и „Скакавица“, които са включени в проекта за подмяна на водопровода и по този начин ще бъде завършен целият квартал“, заяви кметът на селото Райко Цветков.


Припомняме, че в края на май жители на селото се събраха на протест пред община Дупница заради честите аварии и лошото качество на водата. Хората искат спешен ремонт на водопроводната мрежа и на водохващането над селото, с което ще се повиши качеството на водата.
Община Дупница е получила одобрени на изготвения проект за цялостна подмяна на водопроводната мрежа в селото, който е на стойност около 4 млн.лв. Още през 2019 г. дори е избран изпълнител, който да извърши работата. Проблемът е, че и до днес от Министерство на регионалното развитие и благоустройство не отпускат нужните средства, за да се започне ремонтът. Кметът на Дупница Методи Чимев обяви, че перманентно общината прави запитване до МРРБ какво се случва с финансирането.
„Дори и на части да се отпускат средствата, ще започнем работата, за да може да подобри положението в селото. Постоянно сме там, а отговаряме за 16 села в цялата община. Последния месец положението в Самораново стана много тежко, всеки ден имаме аварии.“, коментира директорът на ВиК Дупница Илия Илиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here