Регионалното управление на образованието в Кюстендил препоръча на директора на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница Райко Ангелов да накаже дисциплинарно учителката Ана Колева. Училището беше разтърсено от скандал, след като родители се оплакаха, че Колева е обиждала първолаци в час. Беше разпространен и запис, на който се чуват обиди. Възмутени родите се вдигнаха на протест, записът беше изпратен в Регионално управление на образованието в Кюстендил, където стартира проверка по случая.
От РУО съобщиха, че не могат да определят дали записът е автентичен. Стана ясно, че за първи път има оплаквания спрямо учителката. Съдбата на Колева е в ръцете на школски директор, който трябва да прецени дали ще я уволни или ще наложи друго наказание.
В момента Колева е в болничен.
От РУО коментираха, че направеният запис е незаконен. На него се чували квалификации като „Тъпчо“, „Тъпунгер“, „Не блей като овца – ела“ и др.
„Ана Колева е човек със здрави нерви, гласът от записа не е неин, голяма част от учениците са без домашно възпитание, силно предизвикателни, неукротими, учебният процес е истински ад от непрестанни забележки. Проблемът е особено голям, защото учителите не срещат разбиране от страна на родителите. Колева е прекрасен професионалист, не може да бъде подлагана на такъв натиск, това е недопустимо. Не се създават лесно учители с капацитет, дори да е изпуснала нерви, а това едва ли е така, недопустимо е да се правят тайни записи.“ – коментираха учители от съседни школа, пожелали имената им да не бъдат цитирани.
„Недопустимо е такова отношение на учител към ученик, както и обратното. Но все пак това са малки деца и тепърва трябва да им се привлича вниманието към училище, а не да се стресират“, смятат обаче дупничани.

1 коментар

  1. Леле леле как не ви е срам да я защитавате.Цял град я познава.Всички знаят ,че тя е още по зла и нагла от чудото на записите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here