Д-р Стоян Стоянов

Безплатни медицински прегледи организират в Бобов дол. Утре в миньорския град ще преглеждат кожен, кардиолог, ортопед и хирург, съобщават от местната администрация. Прегледите ще стартират в 10 часа в сградата на МБАЛ „Д-р Стоян Сантев“.
На 12 юни, събота, в Бобов дол ще бъде специалист в областта на проблемите на щитовидната и млечна жлеза ще консултира безплатно в болницата. Прегледите ще са от 9 часа. Предварителни записвания могат да се направят на телефон 0878409058.
Медиците са изпратени от д-р Стоян Стоянов, който е водач на листата на ДПС за областта. Стоянов е работил преди години в болницата в Бобов дол, в момента е собственик на 23-а Поликлиника в София. Още през пролетта той обеща да помогне на миньорската община, като изпрати лекари, които да преглеждат бобовдолци.
Идеята прегърна и Орлин Делибалтов, както е известно, семейство Делибалтови купи помещения в сградата на фалиралата болница.
„В продължение на две години не съм взел и стотинка наем за кабинетите от двамата лекари, които доведох. Тук лекуваха Владимир Наунов и Ирфан Ирфан, златни кардиолози са. Името на д-р Наунов е в златната книга на кардиолозите на САЩ. Двамата обаче пропуснаха регистрация по Здравна каса и загубиха възможност за финансиране. Почина и д-р Йордан Колешански, той лекуваше бобовдолци от всичко, но вече няма лекар. Имаме само спешен център, а и там положението е критично. Имам 4 кабинета, които са ремонтирани и оборудвани, те са направо луксозни. Имаме действаща лаборатория на високо ниво.“, каза Делибалтов, когато идеята все още се обсъждаше.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here