Спипаха бракониери, отстреляли сърна в землището на самоковското село Ярлово. Трупът на животното е открит в колата на нарушителите, които били спрени за проверка от горски служители от Регионална дирекция по горите – София. Проверяващите извършвали рутинен обход на горската територия. При проверката на спрения автомобил е открит труп на сърна, мъжки пол, на възраст около 6 години, съобщават от РДГ. Установено е, че бракониерите са без разрешително за лов.


Съставени са били два акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържан е автомобилът на нарушителите, две ловни оръжия, около 100 ловни патрона, както и дивечът. На място са извикани и служители на ОД на МВР. На убитото животно е направена ветеринарно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.
При извършване на проверки в обхвата на РДГ София, екип на Дирекцията е констатирал и нарушения на Закона за горите и приложимата нормативна уредба, свързани с неправилно маркиране. В тази връзка е спряна работата на две сечища на територията на Държавно горско стопанство – Своге, два обекта на територията на ДГС Годеч и един – на територията на общинско лесничейство – Самоков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here