Кметът Калин Гелев край Гейзера.

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев удря утре първа копка на рекултивацията на депото в местността Люти дол на стойност близо 900 000 лв. Дейността се финансира по проект по програмата „Околна среда“.
Както вече съобщихме, за изпълнител на рекултивацията беше избрано ДЗЗД „Рекултивация 2021“, в което участват фирмите „Нивел Строй“ и „Инфраинжстрой“ с управители Велко Руйков и Рени и Цветан Господинови. Договорът е подписан на 7 май и е на стойност 874 282,20 лв. Техническата рекултивация ще струва 667 121,55 лв. и трябва да бъде извършена за 180 дни., стойността на биологичната е 73 736,34 лв., а работата ще продължи 36 дни.
Участниците по обявената от общината обществена поръчка бяха общо 5, а прогнозната стойност беше 742 305,43 лв. без ДДС. Заявка за участие бяха подали още фирмите „Каро Трейдинг“ ООД на Красимир Караиванов, благоевградската „Лесострой 2010“ на Димитър Даутов и още две обединения освен избраното за изпълнител. Това са кюстендилската „Руен холдинг“ с управител Любомир Васев и „Билднер“ на Тома Чакалов като ДЗЗД „Руен Билд“. Разложката фирма „Божанов груп“ на Николай Божанов и „Копекс и Ко“ на Чавдар Савов са пуснали офертата във формацията „Копекс-Божанов“. Те обаче бяха отстранени поради установени несъответствия в документацията, така е отворена само офертата на ДЗЗД „Рекултивация 2021“, които набраха общо 100 точки.
Проектът включва техническа рекултивация и биологична. Техническата рекултивация се финансира по проект. Биологичната със средства от бюджета в размер на до 61 689,94 лв. без ДДС. На място ще се извърши изкопаване и предепониране на отпадъци, оформяне на отпадъчното тяло, полагане на изравнителен слой, направа на газовите кладенци, направа на газосъбирателната система, полагане на запечатващия пласт от горния изолационен екран, полагане на рекултивиращия слой от почва.
Работата трябва да се свърши за до 360 календарни дни от подписването на договора, за да свърши работата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here