Въртележка без край се оказа поръчката за почистването на обществените площи в община Сапарева баня за над 230 000 лв. „БКС Озеленяване“ за втори път прати на килимчето в Комисията за защита на конкуренцията процедурата по избор на изпълнител.
Както вече съобщихме, от общината избраха ЕТ „Славяна Павлевчева- Елси“, която бе класирана на първо място със 100 точки. Останалите участници „Ркем Груп“ и „БКС Озеленяване“ бяха отстранени заради нередности в офертите.
Поръчката се точи вече от половин година и все още няма подписан договор. В началото на 2021 г. отново беше избрана ЕТ „Славяна Павлевчева- Елси“. Тогава също участва и столичната фирма „БКС Озеленяване“. Павлечева беше обявена за победител, въпреки по- скъпата със 7 728, 84 лв. оферта спрямо тази на софийската фирма „БКС Озеленяване“ на Наталия Русева. Сапаревобанката беше обявила сума от 228 738,40 лв. без ДДС, а конкурентите й срещу 221 009,56 лв. Въпреки това комисията излиза с решение, че победител е ЕТ „Славянка Павлевчева -Елси“ с 88,38 точки срещу 75,30 за „БКС Озеленяване“. Местната фирма прави разликата при показателя „организация за изпълнения на поръчката“, където записва 40 точки срещу 20 за БКС и набира скорост. БКС обаче обжалва и се стигна до прекратяването на процедурата и пускането на нова през април, в която се включи и Райна Янчова с „Ркем Груп“, регистрирана в Сапарева баня. Заложената прогнозна стойност беше 228 744,40 лв. без ДДС.
Шест месеца по- късно обаче отново има жалба срещу решението за избран изпълнител, макар победителят да има 100 точки.
Избраният изпълнител за поръчката ще трябва да се грижи за доброто състояние на обществените площ през зимата и лятото. В ангажимента са включени ръчно и машинно метене на тротоари, извозване на отпадъците, поддържане на обществени зелени площи, градинки, зелени площи по спортни обекти и гробищни паркове. През зимата ще се почиства сняг от тротоарите, парковите алеи. Включена е и поддръжка и почистване на общински тоалетни в град Сапарева баня. Също дейности по цветно оформяне на централна градска част в града. Ръчното метене на тротоарите ще се вихри на общата площ от 53 370 кв. м, На машинно метене подлежат улици с обща площ 16 270 м² . Ще се поддържат зелени площи от 41 225 кв. м, а сняг ще се вдига от 20 430 кв.м тротоари и 9 500 кв.м паркови алеи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here