15- годишният Мирослав Борисов, обвиняем за убийството на 7- годишното момиченце от самоковското село Ковачевци, е обявил пред съда, че иска да лежи в затвора. Днес Окръжен съд София гледа мярката на младежа, беше решено той да остане в ареста. Мотивите за това са, че има достатъчно събрани материали за авторството на деянието, освен това е преценено, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Събрани са били и данни, показващи, че той е опитал да се укрие и да осуети разкриването на престъплението.
Стана ясно също така, че Борисов няма постоянен адрес. Както съобщихме, два дни преди убийството на 7- годишната Веска майката на Мирослав го отвела в селото, иначе семейството му живее в Самоков.
Вече беше съобщено, че срещу него са повдигнати две обвинения. Едното е за причинява на смърт по особено мъчителен за жертвата начин, другото е за опит за изнасилване. Днес бащата и чичото на убитото момиченце се срещнаха с ръководителят на Окръжна прокуратура и наблюдаващият прокурор по делото.

Снимка: БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here