Над 500 жители на Бобов дол се стекоха за тържествен концерт и заря – проверка по случай „Ден на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината“. Празникът се проведе в кв. „Христо Ботев“, гр. Бобов дол. Програмата започна с бляскаво изпълнения на танцовия състав и школата за народно пеене при НЧ „Миньор – 2006″, гр. Бобов дол.
И тази година бе спазена традицията за отдаването на почит на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината знайни и незнайни герои. Пред стотиците бобовдолци кмета на Община Бобов дол адв. Елза Величкова обяви/във видеото от 10-та минута можете да чуете речта на кмета/:
„2 юни е тържество на българският дух, вярваме в безсмъртието на Христо Ботев, на неговите храбри четници, дали живота си, за да ни има нас и България. „Тоз който падне в бой за свобода, той не умира“, вечна памет на геройте, почитаме с гордост паметта им, те ще останет вечно живи, защото не живяха за себе си , а за близките си, са народа си, пълни с любов към България, българката, българина, българското.“
Втори юни е тържествен ден за преклонение пред подвига на хилядите герои, чиито имена и подвизи бяха споменати в тържествената проверка. В знак на почит бе поднесен венец пред паметника на Христо Ботев.
Драгомира Йорданова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here