Община Благоевград повери на Никола Динков Нинджата и негови бизнес партньори ремонта на ул. „Листопад“ за 1 625 328,49 лв.
Поръчката е разделена на две части, тя се точи от края на миналата година, а договорът е факт от 28 май. Касае изграждането и благоустрояването на ул. „Листопад“ в IV-ти микрорайон на стойност 999 122,37 лв. без ДДС и 1 198 946,84 лв. с ДДС, а другата част изпълнение на строително – ремонтни работи по изместване на захранващ водопровод 354 416,75 лв. без ДДС и 425 295,47 лв. с ДДС.
Дейността се финансира по проект от Европейския съюз. И за двете обособени позиции са поверени на ДЗЗД „ВТ Листопад 2020“ с представител Георги Ставрев. Вътре са фирмата на тотомилионера Нинджата „ВИП Трейд енд Билд“, която той върти със Ставрев. Компания им прави „Фармавил“, която се управлява от съвет на директорите, в който участват Румен Стоименов и Васил Стефанов и фирма „Аруна Адвайзъри“. Третият участник е софийската „СА.И.Е“ ЕООД на Надежда Арсова.
Битката за поръчката е била сериозна. За частта по благострояването на улицата е имало 5 оферти, но само Нинджата и компания са прескочили летвата. Отстранени са всички останали участници- „Нивел Строй“, „Пиринстройинженеринг“, „Благоустройствени строежи“, „Грома холд.“ И за втората процедура положението е същото, единствената разлика в участниците е, че вместо на „Благоустройствени строежи“ петата оферта е на „Водоснабдяване 2“ ДЗЗД в състав „Монолитстрой- Чорбаджийски, Байкушев“, „Стреза“ ЕООД и „Стилстрой-М“ ООД.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here