Само 5 нови случая на Ковид-19 в област Кюстендил, на 10 000 души с поставена втора игла

През изминалите 24 часа новите положителни случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за 5. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 3, в Дупница и Бобошево по 1, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 7 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а други трима са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 6 души. Един от тях е в реанимация, останалите са в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 6 лица. От тях трима са на кислород и в средно тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани излекуваните.

През вчерашния ден е починал 75-годишен мъж от община Дупница. Лицето не е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

През вчерашния ден в областта са поставени 305 ваксини, като общия брой до сега е 24 648. От тях със завършен ваксинационен цикъл са 10 208 души.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here