44-годишният собственик на оранжерия   и на най-големия цветарски магазин в града Самуил Кацарски, който почина днес, бил нападнат от двама пияни , а вероятно и дрогирани мъже, на 27 и 24 години, които започнали да го налагат с шутове по тялото и главата. Вследствие на побоя мъжът е получил черепно-мозъчна травма и е транспортиран в болнично заведение в София с опасност за живота, съобщиха от полицията.

В хода на предприетото разследване са установени двамата нападатели – Павел Тасков и Кристиян Кожовски, които са задържани. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, в следствие на която днес е настъпила смъртта. Двамата са невинни до доказване на противното.

С постановление на прокуратурата престоят им в ареста е удължен и се очаква да бъде внесено искане в Районен съд – Петрич за определяне на мярка за неотклонение.

Тази вечер стотици петричани се събраха на булеварда, където бе намерено тялото на Самойл Кацарски и организираха малчалив протест срещу ширещата се наркомания и безобразия в обществото.

„Познавах Самуил и съм дълбоко покрусена. Не познавам убийците му. Но ще ви разкажа един случай. Когато бях бременна през 1999 г, минавайки по ул. “ Папульо”, видях бял пикап (още помня номера му: Е 23-27) и две около 20-годишни момчета, примамващи други две, може би 10-11- годишни, да опитат нещо и да не се притесняват, нямало да плащат.
Познайте какво си помислих! Познахте! Познайте какво направих? Подадох сигнал в полицията и после многократно питах докъде са стигнали. Накрая един приятел, който тогава беше следовател, ми каза: “Стига питай, ние си ги знаем, нищо не можем да направим.”. Твърде вероятно е тогавашните 10-годишни невинни деца, да са днешните убийци на Самуил….
Бях провокирана да напиша този пост, когато изразих мнение, че двете страни са жертви. Пиша с много болка за нелепата смърт на Самуил. Но и с много гняв и безсилие. Защото ние като общество трябва да сме непримирими към бездействието както на компетентните органите, така и към тази проказа наркоманията, която поразява невинни и беззащитни деца. И с много обич да бдим над децата си. Над всички деца!
Бог да се смили над душата на Самуил…“- сподели Гергана Манчева.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here