Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев се срещна с представители на Окръжна прокуратура, ОДМВР, СДВР и ГРАО заради подготовката на изборния процес

Радослав Стойчев

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев се срещна с представители на Окръжна прокуратура –София, СДВР, ОД МВР-София и териториалните структури на ГРАО, ПБЗН, РЗИ, ЧЕЗ във връзка с организацията и протичането на изборния процес. Обсъдено бе свършеното до момента по организацията на изборите, както и възникнали проблеми и тяхното решаване.

От ОД на МВР докладваха, че вече има изготвен план за работа на Дирекцията по изборите. Създадена е организация за охрана на бюлетините и изборните книжа.

От Окръжна прокуратура съобщиха, че всички сигнали,  свързани с изборния процес ще бъдат приемани от дежурните прокурори.

От РЗИ –Софийска област призоваха за по-активна кампания за ваксиране на гражданите.

От ГРАО съобщиха, че предварителните списъци с избирателите в областта са готови.

От СДВР ще бъда извършени охранителни обследвания, така както са възложени.

ПБЗН  ще извърши  проверка на избирателните секции.

Представител на ЧЕЗ заяви, че превантивно са обходени  всички съоръжения, които захранват  избирателните секциите. Той съобщи, че има дежурни екипи, които ще реагират веднага при авария, осигурени са и захранващи агрегати.

От РИК съобщиха,  че до момента броят на секциите е 414, като се очаква да се повиши заради подвижните секции.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here