Първан Дангов, Иван Ибришимов и Станислав Павлов работиха заедно на местните избори през 2019 г., когато Дангов отиде на балотаж.

Левицата ще се яви на предсрочните избори на 11 юли с 11 сменени водачи на кандидатдепутатските листи, реши Националният съвет на БСП, съобщи пресцентърът на БСП. Общият брой на избирателните райони в страната е 31.

Бойко Клечков

Бойко Клечков в Кюстендил и Стоян Мирчев в Перник №1 в листите на БСП, екскметът П. Дангов спряган за №2 от Дупница.

В Благоевград първа позиция запазва професор Георги Михайлов, но местните се надяват №2 да бъде лидерът на партията за областта Любен Милев, които е и зам.- кмет. Водачът за Кюстендилска област Румен Христов е изчезнал напълно от картата на първенците, междувременно той си направи отвод от първото място.

„Спекулации са твърденията, че втора позиция ще бъде дадена на коалиционният ни партньор АБВ. Втора и осма позиция са гражданска квота. Вярвам, че Корнелия Нинова няма да направи грешка, резултатите ни ще бъдат по- добри, не зная дали съм изключен, има такова решение на общинската структура в Дупница, причините са смешни- работил съм за преференции и съм отнел от гласовете на Иман Ибришимов, това не е така, а и да е, не е укоримо. Ако съм втори в листата, може и да събера още по голямо доверие, хората ще гласуват за мен в Дупнишка община, защото знаят, че съм боец.“ – коментира ескметът Първан Дангов.

Д-р Иван Ибришимов и ръководството на БСП- Дупница не си вдигнаха телефона. коментира се, че те са на мнение, че напрактика е погребана възможността Дупница да има свои представител в парламанта, тъй като втората позиция е за АБВ. Дупничани и останалите общини от Кюстендилска област отказват да приемат новият лидер, който е бивш служител на ДС и банкер, а банката е натрупала огромни невъзвращаеми кредити, коио правителството на Бойко Борисов е покрило с народни пари, за да не падне рейтингът на страната ни пред Европа и да не се пристъпи към санкции и анулиране на проекти, за което подробно информирахме.

„Корнелия Нинова страда от непростителен дух, тя не може да прости на дупнишките сициалисти, че гласуваха за Кирил Добрев, а не за нея по време на изборите за лидер на столетницата, затова удари кръст на Кюстендилска област. Клечков напрактика е неизбираем. “ – коментира зоя Петрова от Дупница.

Стоян Мирчев БСП

Във Варна на мястото на местния политик Борислав Гуцанов ще се яви лидерът на БСП Корнелия Нинова. На последните избори тя оглавяваше кандидатдепутатските листи в 25-и многомандатен избирателен район (МИР) в София и в Пловдив (град). Вместо нея в Пловдив-град листата ще оглави проф. Иво Христов, който водеше листата и на изборите през 2017 г.

На 4 април Варна пък стана арена на лидерски сблъсъци, тъй като там се явиха кандидати като бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ, лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и Татяна Дончева от „Изправи се!Мутри вън!“. Тогава БСП остана трета и получи само две мандатски места.

Националният съвет на БСП реши още, че във Враца Александър Симов, който на изборите на 4 април бе водач на листата в Смолян, ще замести актьора Анастас Попдимитров. В Кърджали листата ще бъде водена от Велизар Енчев вместо Петя Михалевска, която пък ще оглави листата в Смолян. В Хасково на мястото на Велизар Енчев ще се яви Владимир Маринов от АБВ.

Преди дни стана известно, че АБВ и „Нормална държава“ са подписали споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли. За разлика от лидерите на АБВ Георги Първанов и Румен Петков, които отказаха да бъдат включвани в листите, председателят на „Нормална държава“ Георги Кадиев не само ще участва в тях, но и ще се яви като водач на листа в Стара Загора. Той ще измести Георги Гьоков, който този път няма да е сред водачите.

В Пазарджик също ще има друг водач – това е Драгомир Стойнев, който се смята за част от вътрешната опозиция. Нови са водачите и в РазградДобрич и Кюстендил, съответно Елка Неделчева, Димитър Данчев и Бойко Клечков.

Въпреки промените очевидно БСП ще повтори стратегията си от миналите избори и ще заложи отново на познати лица.

Ето кои са водачите по места:

Благоевград – проф. Георги Михайлов
Бургас – Петър Кънев
Варна – Корнелия Нинова
Велико Търново – Явор Божанков
Видин – Филип Попов
Враца – Александър Симов
Габрово – Крум Дончев
Добрич – Димитър Данчев
Кърджали – Велизар Енчев
Кюстендил – Бойко Клечков
Ловеч – Ирена Анастасова
Монтана – Атанас Костадинов
Пазарджик – Драгомир Стойнев
Перник – Стоян Мирчев
Плевен – проф. Румен Гечев
Пловдив – проф. Иво Христов
Пловдив-област – Манол Генов
Разград – Елка Неделчева
Русе – Крум Зарков
Силистра – Вяра Емилова
Сливен – Атанас Зафиров
Смолян – Петя Михалевска
София 23-и МИР – Христо Проданов
София 24-и МИР – Георги Свиленски
София 25-и МИР – Корнелия Нинова
София-област – Иван Ченчев
Стара Загора – Георги Кадиев
Търговище – Кольо Милев
Хасково – Владимир Маринов (АБВ)
Шумен – Иван Иванов
Ямбол – Кристиан Вигенин

Промени и в Изпълнителното бюро

На днешното заседание на Националния съвет на БСП бяха избрани и нови членове на тясното ръководство на партията. По предложение на лидера на левицата Корнелия Нинова като членове на Изпълнителното бюро бяха освободени всички водачи на листи за предстоящите избор, а именно Георги Свиленски, Крум Зарков и Стоян Мирчев. Целта е да се ангажират повече хора от партията, едни със законодателна работа, други с партийната, се посочва в прессъобщението. В същото време досегашните зам.-председатели Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров, Владимир Москов и Янаки Стоилов, част от които също са водачи на листи, запазват позициите си. Христо Проданов и Вяра Йорданова остават секретари на Изпълнителното бюро, като към тях се присъединява и Стефан Бурджев. Новите членове са Генади Събков, Станислав Стоенчев, Таско Ерменков, Георги Гьоков, Емил Хумчев, проф. д-р Георги Йорданов.

Предложенията на Нинова за промени в тясното ръководство на партията са приети със 152 гласа за и 2 въздържали се.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here