Отново протест в Разлог след масовия бой в заведение

Сн. Архив

Жители на Разлог се събраха на мирен граждански протест против насилието, зачестилите и придобиващи все по-дързък характер ромски набези и нападения – кражби, обири и др., съобщава БНР.

Днес в 10 ч. в Районния съд в Разлог започна заседание по отложените наказателни дела от административен характер по пет полицейски преписки за дребно хулиганство (УБДХ) на петимата мъже, които преди седмица нападнаха младеж и компанията му в заведение в центъра на града. Най-тежко пострадалият имаше с хематоми по тялото и рани по главата.

Една от версиите е, че след направена забележка за непристойно поведение от страна на българските младежи, дете на 12 години от ромския квартал се оплакало, че е ударенo. Макар да липсват доказателства дали това е така, минути по-късно пред заведението дошли група роми, които нападнали младежа и неговите приятели.

На следващия ден се наложи полиция и жандармерия да обградят сградата на съда и подходът към ромския квартал в града. Два дни по-късно Разлог все още бе под засилено полицейско присъствие, а на 15 май се проведе среща между кмета инж. Красимир Герчев, началника на Районното управление на МВР Васил Джизов, представители на бизнеса, родител на пострадалия младеж и граждани.

А миналата събота след заседание, продължило 6 часа, съдът отложи делата за събиране на гласни доказателства и допусна експертиза за лицево разпознаване на нарушителите./Struma.bg
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here