Рилски спортист поведе с 2-0 в плейофната серия с Академик Пловдив. Тази вечер тимът ни извърши подвиг обръщайки мача след изоставане от 17 точки и печелейки срещата със 105- 86.
Никак добре не започна двубоят за Рилски. Гостите от Пловдив демонстрираха изключителна успеваемост в нападение през първото полувреме и спечелиха частта с 21-33.


Убийствената успеваемост в нападение на баскетболистите на Академик продължи и във втората четвърт, като разликата в един момент стигна до 17 точки. Все пак в края на частта играчите на Рилски се посъвзеха от шока и успяха да намалят пасива си до само 9 точки на полувремето- 44-53.
Още в първите минути след голямата почивка се видя обаче, че Рилски спортист няма да се даде без бой. Баскетболистите ни заиграха агресивно в защита, което принуди гостите да грешат. Нападението но също потръгна и не след дълго се стигна до тотален обрат, който след 30 минути игра се равняваше на 12 точка преднина в полза на Рилски- 79-67.
Тоталната доминация на нашия тим продължи и в последната част, когато разликата продължи да се вдига и в един момент дори мина кота 20. Това успокои треньорския щаб на Рилски в лицето на Любо Киров и Меги Маринкова и те пуснаха в игра юношите на клуба, а те на практика довършиха гостите с няколко добри и резултатни отигравания. Серията продължава в Пловдив в понеделник 10-05-2021.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here