начало Бизнес Видео: Летят сателити в небето над Самоков, Санданси и цялата страна, преминават...

Видео: Летят сателити в небето над Самоков, Санданси и цялата страна, преминават като малки звезди в летяща нишка

0
В небето над страната преминаха десетки малки светлини, подредени в дълга редица. Това съобщиха кореспондентите ни от Самоков и Сандански.
В действителност това са сателитите от проекта „Старлинк“ на космическия ентусиаст Илън Мъск, предупредиха световните агенции още на 19 април.
Амбициозната програма предвижда осигуряването на скоростен интернет във всяка точка на планетата от Космоса

Странно на пръв поглед явление предизвика смут и удивление в нощното небе. В късните часове вчера над страната преминаха десетки малки светлини, подредени в дълга редица.

Плановете са в орбита да бъдат изстреляни общо около 42 хиляди сателита, които да кръжат над земята на височина около 500 километра. Астрономи от целия свят вече предупредиха, че това ще ограничи възможностите на всички научни наблюдения.

Вижте видео от небето над Самоков:

Състоянието на Илон Мъск се е увеличило с 2 млрд. долара, обяиха световните агенции на 03 ноември 2019г.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Компанията му е регистрирала печалба от 143 млн. долара

Състоянието на предприемача Илон Мъск се е увеличило с 2 млрд. долара до 22,9 млрд., след като неговата компания „Тесла“ регистрира нетна печалба от 143 млн. долара за третото тримесечие на 2019 г., съобщава БГНЕС.

Илън Мъск обяви, че е изтрил профила си в Twitter

Мъск основа „Тесла“ през 2003 г., като първоначално тя се занимаваше с производството на електромобили, а после се захвана и със слънчеви батерии и други енергоспестяващи системи.

Илън Мъск записа свой сингъл п рез 2020г. Текстът е написан от самия него

Изпълнителният директор на автомобилния производител Tesla и космическата компания „SpaceX“ Илън Мъск изненадващо пусна свой собствен сингъл, предаде БГНЕС.

Американският милиардер реши да покори нови сфери на дейност и записа песен в жанра на електронната танцова музика (EDM). В чест на това събитие той дори си създаде прякор – E ”D” М.

Предприемачът не можа да се сдържи и се похвали на своите последователи в Twitter и призна, че текстът на песента е написан лично от него. Освен това той сам изпълнява вокалната част на песента, състояща се от фрази като: „Не се съмнявайте в своите емоции, защото това е истината“.

Илън Мъск иска да засели 1 милион души на Марс

През януари 2020 г. Илън Мъск разказа за плановете си за усвояването на Марс – той е готов да транспортира 1 милион земляни с космическите си кораби, съобщават Бизнес Инсайдер и БГНЕС.

Основателят на космическата компания SpaceX заяви, че до 2050 г. иска да организира изграждането на град на Марс за 1 милион души. За да направи това, той трябва да създаде 1 000 кораба за многократна употреба. Корабите трябва да пътуват между Земята и Червената планета три пъти на ден, така че преселението да е достъпно за всеки.

„Това разширяване ще отвори нови възможности за бедните земляни, които могат да получат постоянна работа. На Марс ще има много работни места!“, каза Мъск, обещавайки също да организира кредити за тези, които искат да дойдат „наготово“.

През есента на 2019 г. Мъск представи междупланетния си кораб Starship, подходящ за изселване от Земята. Това устройство побира до 100 души и до 100 тона товар.

Илън Мъск изпраща канабис в космоса 

Мъск е бил свързван с канабис и преди

SpaceX на Илън Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на Международната космическа станция (МКС), съобщи БГНЕС на 13 декември 2019.

Реещите се в Космоса земни хора могат да очакват доставката да бъде в капсулата Space X Dragon, която е планирана да направи следващото си пътуване през март 2020 г.

Самият Мъск може да е човекът зад Space X, но той не е мозъкът зад тази доставка. Всъщност става дума за агротехнологичната компания Front Range Biosciences.

Наскоро фирмата обяви намеренията си да изпрати в космоса растителни култури коноп, законният вид канабиса с ниски нива на съединението THC. Веднъж отишли там, културите ще останат в инкубатор за 30 дни. През периода от 30 дни конопът ще бъде наблюдаван дистанционно от Университета на Колорадо. След това културите с канабис ще бъдат върнати на Земята.

Оправдаха Илон Мъск по делото за клевета

След като кацнат на земята специалисти ще проучат какъв ефект, ако има такъв, е оказало космическото излъчване и микрогравитацията върху генната експресия на конопа. Шеф на научната институция Джонатан Воут заяви: „Има наука, която да подкрепя теорията, че растенията в космоса изпитват мутации. Това е възможност да се види дали тези мутации се задържат след връщането на растенията на Земята и дали има нови търговски приложения.“

Конопът е вид канабис, който се отглежда за промишлени цели. Той може да бъде усъвършенстван и превърнат в редица предмети, включително хартия, дрехи, биоразградима пластмаса и дори храна за животни. Ниските концентрации на THC и по-високите концентрации на канабидиол (CBD) означават, че той може да има малко или никакъв психоактивен ефект.

Мъск е бил свързван с канабис и преди. Ексцентричният милиардер е бил заловен да пуши марихуана в Лос Анджелис, тъй като наркотикът е легален в щата Калифорния.

SpaceX приземи първата степен на ракетата „Фалкон“ на морската си платформа (ВИДЕО)

Тази степен вече беше използвана двукратно при предишни стартове

Американската компания SpaceX осъществи управляемо кацане на първата степен на ракетата-носител „Фалкон-9“ на морската си платформа след изстрелването. Но операцията по прехващането на носовия обтекател завърши неуспешно, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Компанията на Илон Мъск пусна в Twitter запис, на който се вижда кацането на първата степен на ракетата-носител „Фалкон-9“ на специалната дистанционно управляема платформа в Атлантическия океан край бреговете на Флорида. Тази степен вече беше използвана двукратно при предишни стартове.

Инцидент на ракетата на Space X, която ще води хора до Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here