Костадин Костадинов
„И БСП ще връща мандата. Така обяви Каката. Сигурно доста другари са разочаровани, но „не плачи, сърце“, новината е хубава. Та, очевидно отиваме на избори. Нови избори. Нови кандидати, нови коалиции, нови глупости. Не знам от къде това желание да стават депутатини у знайни и незнайни наши съграждани. Давате ли си сметка какво ще правите там? Как ще се излагате? Колко сте далеч от проблемите и тройно по-далеч от решенията?
Тцъ. Не си дават. Не съм бил депутат, но мога да ви разкажа за Общинския съвет. Например, има един много шумящ. Много креслив и нахален. Първан Дангов. Той беше съветник от 2011 до 2015г. После 4 години почивка и сега, от 2019г, отново е съветник. За тези 6 години същият няма НИТО ЕДНА ДОКЛАДНА. НИТО ЕДНА! Изказвания, реплики, локуми… и нищо. А работата на един съветник е да предлага писмени промени и предложения. Което изисква работа, време, експертиза, консултации, акъл, анализи, разговори, умения. Моя милост (не е реклама) за същия период съм внесъл десетки докладни. Включително наредби, правилници, планове, стратегии, предложения и други. Осем години подред съм най-изказващият се съветник. И въпреки това съм силно раздвоен дали бих бил добър народен представител? Защото за народен представител се иска същото, като за съветник, но умножено по десет. Най-малко…
Какво искам да кажа? Искам да кажа нещо, което вие много добре си знаете. Но не го признавате. И то е, че гласувате със сърцето си. А не с ума си. Гласувате АНТИ, гласувате за имагинерни обещания, гласувате за очевадно неподготвени представители. Пък после се чудим и маем.
Все е било, все е било, но като сега не е било. „Спасителите“ от ИТН влязоха със заявката, че ще прокарват идеите от референдума. И не прокараха нито една. НУЛА! И не, че не можеха. И не, че не знаят как. Не, те знаят, че тези „идеи“ са грешни и неефективни. Че ще взривят политическото пространство. И се изплашиха. И се смалиха. ИТН ще загуби доста гласове и така е честно.
ДБ, Мая и сие приеха промени в Изборния кодекс. Вместо да се заемат бързо с важните въпроси, те търсят служебна победа. И какво приеха – машинен вот, видеонаблюдение и смяна на ЦИК. А кажете ми, къде ще я турнат тая камера, дето ще снима броенето, което пък е на машина. Някъде в машината ще я тургат очевидно. Смях, смях, смях. ЦИК ще се назначава от Президента. Е, то и сега е така. Пак той ги назначаваше. Разликата е, че сега Радев ще носи персоналната отговорност за всичко по изборите. Що му трябваше? Човек каквото сам си направи и Мая не може да му направи.
ГЕРБ ще свали още резултат. Защото Борисов продължава да го играе добричък. Но доста го бъркат със слабост. И нищо чудно пак да няма правителство. И след новите избори пак нови избори…
А ние, хората? Нас кучета ни яли. Кредитния рейтинг ще пада. От където лихвите ще растат. От където живота ще поскъпва, а стандарта пада. Инвестициите, дето и сега са слабо, ще изчезнат напълно. Пенсии и минимална заплата ще боксуват. Но пък ще се вдигне престъпността, винаги така става. Европейските фондове ще буксуват. Ако не ги спрат. Здравеопазване, образование… Дигитализация? Я па тоя?
Но над всички ще стои размаханият юмрук. Да се знай! И да се внимава!“
Това написа днес във ФБ председателят на общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Ей ,не се сдържа тоя драскач.Няколко дни по празниците не се беше появявал и ето ,че пак с неговите анални анализи ни залива .Не остана вестник и медия да не е обиколил.
    Трябва да е наясно този анализатор ,че всички пророци като него след Христа са яли л..на.

  2. Коцка, яж, пий и си носи новите дрехи ако можеш да ги закопчаш и не се занимавай с неща дето не са за тебе! Нито си писател,нито политик ти си чист бизнесмен и Царица Парица те командва само 😉

  3. Добре бе, свинчо, като свали ГЕРБ резултата къде отива СДС? Вие нали сте там като помияри се въртите в техните листи?!

  4. 4 ВЛАСТ, АКО МОЖЕ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС ВСЯКО СЛОВЕСНО ИЗХОЖДАНЕ НА ТОЗИ МАСТИТ ДУПНИШКИ ПОЛИТИК-ЛАПАЧ ВЪВ ФЕЙСБУК!!!!! КОЙТО ИСКА ДА СИ ГО СЛЕДИ ТАМ ТОВА ТУКА ДА НЕ Е ПРЕСЦЕНТЪР НА ГЕРБ-СДС ВСЕКИ ДЕН ГЛУПОСТИТЕ МУ ЛИ ЩЕ ЧЕТЕМ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here