Мъртвото звено в транспортната схема на община Дупница се оказа направлението до Бобошево и селата Баланово, Палатово, Бадино, Блажиево, Грамаде и Каменик.
От общината пресяват оферти на превозвачи, които да извършват курсове по селата от общината, към Сапарева баня, Кюстендил и за градския транспорт в Дупница. В момента все още не са обявени победителите по конкретните позиции от поръчката на обща стойност 1 033 000 лв. без ДДС.
Процедурата за Бобошево и селата Баланово, Палатово, Бадино, Блажиево, Грамаде и Каменик обаче е прекратена, тъй като не се е появил кандидат да се заем с превоза по тези направления. Заложената прогнозна стойност беше 154 000 лв. или 184 800 лв. с ДДС.
По традиция осигуряването на транспорт към по- малките населени места е голям проблем, защото извън пиковите часове, че тогава, автобусите не се пълнят. Затова и превозвачите нямат интерес към тези линии, макар да се дотират от държавата.
Както вече съобщихме, фирма „Росен Искрев – 66“ беше единственият кандидат да движи градския транспорт в Дупница и да обслужва линиите към селата Джерман, Бистрица и Самораново в следващите 5 години срещу 569 000 лв. без ДДС или 682 800 лв. с ДДС. 4 фирми се конкурират да возят по линиите Дупница- Сапарева баня- Сапарево и до Кюстендил срещу 310 000 лв. без ДДС или 372 000 лв. с ДДС. Оферта са подали фирмата от Крайници „Денис- Светослав Спасов“ ЕТ на Светослав Спасов, „Евротранс- Петерс“ на Петър Шаламанов от Яхиново, дупнишката ЕТ „Кирил Христов – ЕДИ“ и сапаревобанци от ЕТ „Валентин Кюркчийски- Валдани- Даниела Гогова“ с управител Даниела Гогова. Именно тази фирма и в момента вози по линията до Сапарева баня.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here