560 участнички от 15 клуба от цялата страна и Гърция взеха участие в третия международен турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“, който се проведе в празничните дни в Перник.
Домакин на турнира бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник и спонсори на клуба. В първия състезателен ден участваха най-малките гимнастички, ансамбли от всички възрастови групи и девойки младша възраст. Освен традиционните купи и медари, организаторите бяха подготвили и 15 специални награди – мис „Елегантност“, мис „Танцувалност“, Пернишките грации грабнаха мис „Кракра къп“ – Сияна Борисова, мис „Най-перспективна“ за Маги Топалова, „Мини мис“, който бе връчен на Бориса Велинова и др.
 
На официалното откриване на третия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – Главен експерт по спорт, които връчиха медалите на класиралите се гимнастички във възрастова група жени, категории А и В. Мартин Жлябинков заяви, че в лицето на кмета Станислав Владимиров, СКХГ „Виктория“ има пълната подкрепа за развитието на този спорт на територията на община Перник.
Легендата на художествената гимнастика, 81-годишната Райна Афионлиева връчи приз, учреден на нейно име. Призът, който се дава за постижения в художествената гимнастика на жени, категория А, бе връчен на Рейчъл Стоянов от круб „Левски“.
Райна Афионлиева сподели, че се гордее, че е била част от спортните върхове на художествената гимнастика в България и пожела на треньорките и гимнастичките от СКХГ “Виктория“-Перник да надминат нейните успехи. „Вие перничанки можете да надминете и Варна и Пловдив, можете да биете и всички софийски отбори“, каза тя в емоционалното си обръщение към треньорката на пернишките грации и нейна възпитаничка Виктория Велинова.
„Доволна съм от провеждането на турнира. Жалко само , че децата не могат да играят на пълна зала, за да бъде атмосферата на още по-добро ниво. Много съм доволна, не само заради класирането, а и заради самата визия на моите възпитанички“, сподели организаторът на МТ “Кракра къп“ и председател на СКХГ „Виктория“-Виктория Велинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here