Екипът на кмета на Долна баня Владимир Джамбазов е бил залят от жалби заради липсата на вода лии заради лошото й качество.

„Хидрострой груп“ с управител Нешко Костов даде заявка, че срещу 4 399 870,13 лв. без ДДС или 5 279 844,15 лв. с ДДС ще ремонтира водопроводната мрежа в Долна баня, от която изтичат 70% от водата.
От общината пуснаха спешна поръчка с прогнозна стойност 4 402 942,86 лв. без ДДС, като са отправили покана към три фирми. Това са „Алди Комерс Груп“ на Велко Велков, „Еко Строй Проект“ на Събка Христова и „Хидрострой Груп“. Оферта входира единствено третата фирма, начело с Нешко Костов. Поръчката е за реконструкция и подновяване на част от уличната водопроводна мрежа на град Долна баня, община Долна баня, област Софийска – III-ти етап.
От община Долна баня изтъкват, че регистрират огромни загуби на вода, поради което тя не достига до чешмите на хората, което е особено опасно в условията на пандемия. Затова е взето решение, вместо да се провежда процедура със събиране на оферти, да се изпратят покани до няколко дружества. Става ясно, че водопроводната мрежа в града не е била реконструирана и подменяна през последните 50 години. Тя е в много лошо състояние, изградена е от етернитови тръби.
Общината е била залята от сигнали на хората, че нямат вода или, ако има, тя е с много лошо качество. Проверка на общината е показала, че има скрита авария, която обаче няма как да бъде локализирана поради липсата на надземни признаци. От там обаче изтичат до 70% от влизащата в града вода за питейно-битови нужди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here