Кола катастрофира на централната улица „Св. Иван Рилски“ в Дупница, съобщи Борислав Славков. Той е пуснал в социалната мрежа снимка на потрошената витрина, която е поела удара. Дупничанинът споделя, че е събирал подписка с искане по улицата да се поставят изкуствени неравности, за да се ограничи скоростта, с която колите летят. Славков разкрива също, че е събирал подписка за целта след жестока катастрофа преди години, при която, след удар в стълб, загина млад мъж.
„Поредното ПТП на ул. „Св.Иван Рилски“, участъка от Каракаша до градинката „Левски“. За щастие и този път няма сериозно пострадали! Преди 3-4 години след едно подобно ПТП, безсънна нощ и 48 часа без ток на улицата (поради паднал стълб) и стрес за всички живущи от силния шум от удара, реших да събера подписка за поставяне на изкуствени неравности тип „легнал полицай“, каквито има на ул. „Патриарх Евтимий“ (главната за жк.Бистрица) и ул. „Орлинска“ (главната за Горна Махала). След като събрах над 300 подписа от живущи и ежедневно преминаващи по улицата, подадох официално заявление в Община Дупница, към което приложих подписите, за СЪЖАЛЕНИЕ на всички ни без резултат и до ден днешен!!! Уважаеми дами и господа, имащи правото да вземете това решение за поставяне на изкуствени неравности на най-натоварената улица в града. Апелирам Ви, вземете го веднъж навреме преди да сме изгубили човешки животи както стана в с. Яхиново преди няколко години – 5 загинали и след 1 седмица имаше „легнали полицаи“., пише дупничанинът.
Улицата е доста натоварена, освен това е задръстена със спрели на тротоарите коли. Проблемът с поставянето на легнали полицаи е, че общините чакат разрешение от полицията за поставянето на неравностите. Така процедурата се протака до безкрай.

Снимка: Б. Славков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here