В нощта срещу петък вандали поругаха и унищожиха паметната плоча за жертвите на комунизма в Дупница, която бе поставена през 2020 г. от местната организация на СДС.


„Този акт е не само срамен и престъпен, той говори и за неприятни тенденции в нашето общество. Комунистическият режим, осъден от Народното събрание и обявен за престъпен, все още има последователи, които припомнят на какво са способни.
Този грозен погром върху почитта към невинните жертви на комунизма, трябва да бъде осъден от всички, които искат да живеят в демокрация и свобода. Тук не става въпрос за партийна принадлежност, а за нормалност. През 21 век, в държава – членка на ЕС, такива актове показват само едно – че още има хора, които живеят с носталгия по комунизма и нямат срам от престъпната му същност. Всички ние, които помним и знаем, трябва с още по-голяма сила да се противопоставим на опитите за реставрация на тези тъмни времена.

Костадин Костадинов с Алексанъдр Йорданов край новия паметник

Осъждаме поругаването на паметта на жертвите и призоваваме органите на реда в Дупница да открият извършителите възможно най-скоро, за да отговарят за престъплението си пред закона.“- категоричен беше лидерът на СДС за Югозападна България Костадин Костадинов, председател на общинския съвет в Дупница.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя мост на който е плочата и на който се беше изтапанил ,,мистар 10 %, е правен от комунистите Коцка панимайш???

  2. Дебелак, ти беше ли там та видя да убиват някого? Тъпанар си и такъв ще си останеш!

  3. Не е вандалски акт а на някой му е писнало от измишльотините на такива като Коце политици в кавички и е махнал петното от моста

  4. Такива като Коце колко повече ги плюват и псуват му е по добре.По това съди че вече е ПОЛИТИК

  5. “Гошооо… cпpи за малко бе, момче…. А бе, Гоше, ще оглyшеем c това твое дyмкане бе. Здpавето ми cе взе. Айде, мани мене, ама кокошките престанаха да носят. Пpи 20 кокошки – яйца от пазара купувам. Аз и на война cъм бил, ама такова чудо… бомбандират, бомбандират, па спрат. А пpи тебе cпиране няма, от cyтpин до вечер. Какво е това чудо, какво беше това твое изкуство, бе? Oглyшаваме, бе, Гоше!” – чичо Петър, „Оркестър без име“. Само напомням тази блестяща филмова реплика на г-н Костадинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here