На Разпети петък издъхна хореограф, изследовател на граовския фолклор Лозан Иванчев. Тъжната вест съобщиха от читалище „Просвещение 1870“ в Брезник. От културната институция припомнят, че Иванчев е отдал живота си в изследване на местния фолклор.
„С дълбока скръб съобщаваме, че на 30 април 2021 г. ни напусна Лозан Иванчев – виден хореограф, безспорен познавач и задълбочен изследовател на граовския фолклор, създател на танцовата школа към брезнишкото читалище, почетен гражданин на гр. Брезник. Напусна ни един професионалист, носещ в сърцето си граовския дух и безкрайната любов към танца и фолклора, един достоен българин и родолюбив граовец, който безкрайно милееше за родния си край. Напусна ни един истински човек, с голямо и щедро сърце. Той вярваше, че смисълът на човешкия живот е да оставим на поколенията сътвореното от предците ни, и неизменно го доказваше с житейските си дела, които ще пребъдат!
Почивай в мир, г-н Иванчев! И там, горе, бъди спокоен – твоето дело ще продължат хилядите танцьори, които са минали през школата ти през годините!
Поклон пред паметта ти! Погребението ще се извърши на 1 май 2021 г. от 12.00 ч. в гробищния парк в гр. Перник.“, информират от читалището.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here