Елеонора Христова посрещна Корнелия Нинова в Кюстендил с цветя в разгара на кампанията, но след обявяване на резултатите поиска оставката й, последваха я почти всички структури в страната.

Изпълнителното бюро на БСП взе решение да свика Национален съвет на 1 май в 14:30 ч., след тържествения ни митинг-концерт по повод празника на труда.”

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

На Национален съвет ще бъде обсъдена ситуацията и ще се вземе решение как да постъпим с третия мандат, заяви по-рано соцлидерката, цитирана от пресцентъра на БСП.

По всички структури на БСП тече офанзива по свалянето на Корнелия Нинова от лидерския пост. Социалистите броят дните на Нинова и не мислят за коалиция, тъй като имат едва 45 депутати, с 40 по-малко от предходния парламент.

Един от малкото поддръжници на Нинова е екскметът на Дупница Първан Дангов, който беше удостоен от Нинова с последно място в листата на БСП. „Нинова знае какво прави, трябва да остане на поста си.“- каза Първан Дангов, който беше изключен от партията за 1 година за солови изяви и действия срещу ръководството и членове на БСП в предизборната кампания, в която събра около 1 500 гласа, с 300 по- малко от досегашният депутат Иван Ибришимов, но и двамата останаха извън парламанта, влезе само първоят- Румен Георгиев от Враца. Елеонора Христова от Бобов дол, която е лидер и четвърта в листа, също се обяви срещу Корнелия Нинова за това, че пуска парашутисти в листата, нещо, което отбълъсна хората от урните.

Паскалев с Корнелия Нинова

Структурите на БСП в Благоевград и Перник са категоррично против Корнелия Нинова и най- вероятно тя ще се раздели с постта си, е мнението на голяма част от социалистите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here