Кметът на община Костинброд Трайко Младенов се наслаждава на уникална церемония по украса на великденски яйца.

„Днес, 29 април /Велики четвъртък/ се организира една от най-хубавите инициативи в община Костинброд „Великденската украса на Костинброд“, тя е по идея на община Костинброд, съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

„Вълнението, свързано с празника се увеличава. Но не защото предстоят кулинарни изживявания на вкусната трапеза, а защото този ден винаги е носил със себе си смисъл. Възкресение, промяна и поглед навътре в себе си и добродетелите, които носим. Не е трапезата мястото, на което да се замислим за тези неща. Трябва ни малко време насаме – усамотението, при което мислите ни винаги се подреждат най-добре.

Самата дума “възкресение” ни напомня за новото начало, за новите пътеки, по които да поемем, за новите идеи. А защо не и за новото ни отношение към живота? Нов поглед към заобикалящия ни свят, който цени природата повече от обикновено, свежия въздух, топлите слънчеви лъчи, времето с приятелите, любимите занимания… всичко, което приемахме за даденост.

Да, всички тези неща ще бъдат част и от утрешния ден, но ако ги приемем за дар, за нещо, което сме заслужили и изстрадали – нещо, за което да сме винаги благодарни, то значи възкресението в душата ни е налице. Преосмисленото начало – това е истинският смисъл на празника, за който трябва да разказваме на децата и на внуците, за вечния живот и Христос. Не за фактите, за изживяното, а за научените уроци!

Тази година Великден наистина идва много навреме. С послание, по-актуално отвсякога! Пожелаваме Ви весели празници!“- каза кметът Трайко Младенов.

Инициативата по украсяването на 10 стиропорени яйца и 6 зайчета започна в 11.00 часа, в градинката пред общинска администрация-Костинброд.
Участници в инициативата бяха училища, детски градини, социални центрове, кампанията “Живей чисто” и Български младежки Червен кръст-Костинброд. Благодарим на участниците, включили се и сътворили Великденска изложба за жителите и гостите на община Костинброд. Тези яйца са за всички деца и възрастни, малки и големи, мъже и жени.
Адмирации за всички директори, учители и възпитатели, дошли с деца или потребители в днешния ден!
Поздравления за:
КАМПАНИЯТА НА ОБЩИНА КОСТИНБРОД „ЖИВЕЙ ЧИСТО“;
БМЧК-КОСТИНБРОД;
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА НА УЛИЦАТА-КОСТИНБРОД;
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА „ПРОМЯНА“;
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ „НАДЕЖДА“;
ПАТРОНАЖНА ГРИЖА;
ПЪРВО ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“;
ВТОРО ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“;
СУ “Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“;
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО „СВ. ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“;
НУ“ОТЕЦ ПАИСИЙ“, С.ДРАГОВИЩИЦА;
ДГ “ДЕТЕЛИНА“, С.ДРАГОВИЩИЦА;
ДГ“ПРОЛЕТ“ГР.КОСТИНБРОД;
ДГ „ВИОЛИНА“, С.ПЕТЪРЧ.
Може да разгледате и да се снимате с Великденските яйца на следните локации:
1. Площад „Иван Вазов“
2. Градинка срещу община Костинброд
3. Поликлиника в град Костинброд
4. Първи район, гр. Костинброд
5. кв.“Маслово“, гр. Костинброд.
За пътуващите и преминаващи през град Костинброд украса има и на кръговото движение на Ломско шосе – „Белица“. Великденски яйца има и във всяко населено място в община Костинброд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here