сн: Ч. Йорданов

Броени дни преди Великден храм „Св. Николай“ в Бобов дол се сдоби с нова порта. Чавдар Йорданов съобщи благата вест, като пусна снимки. Той пише, че придобивката идва благодарение на даренията на хората, а бобовдолецът Емил Николов е изковал портата.
„Браво, от такива примери се нуждаем, Емил Николов! Църковното настоятелство благодари на благочестивите християни, които отделиха от средствата си, за да помогнат това дело да бъде осъществено.
Благодарности на Емил Николов, който дари своя труд за изработването на храмовата порта.
Милостивият Бог да обдари щедро онези, които отдават от своето за благото на Православните храмове!“, пише Йорданов.


Храмът има нужда от спешен ремонт, а през лятото на миналата година църковното настоятелство стартира кампания за набиране на средства. Става ясно, че от обновяване се нуждаят покривът и камбанарията, които са в окаяно състояние. Църквата е построен през втората половина на 19 в, като олтарният камък е положен през 1862 г. Преди време беше направен частичен ремонт благодарение на кметицата ни Елза Величкова. Тя се срещна с патриарха, за да го помоли за помощ, след като жители се оплакаха, че черквата се руши. Отпуснаха се 10 000 лв., но те не бяха достатъчни.

През лятото започна ремонт на оградните стени на църквата, доброволци от Сапарева баня пък се отзоваха на апела за помощ при разчистването на двора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here