ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ В ОБЩИНА РАЗЛОГ
ПРОГРАМА
ЦЯЛО СЕЛО В ТРАДИЦИОННИ НОСИИ И ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ ПРИ СТАРАТА РИМСКА БАНЯ В СЕЛО БАНЯ
(2 МАЙ,11 ЧАСА)
Кметство Баня и Народно читалище „Просвета – 1908“ организират Великденски концерт на 2 май 2021 г., от 11:00 часа, на сцената на Старата Римска баня.
Ще бъде представена и изложба „Великден през очите на децата на Баня“, подготвена от ученици и учители на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“.
ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ В СЕЛО БАЧЕВО (2 МАЙ,11 ЧАСА)
На 02.05. 2021 г. ще се проведе Великденски концерт на площада на с. Бачево. Начало на концерта 11:00 часа.
ВЕЛИКДЕН С КУКЕРИ В ЕЛЕШНИЦА
(2 МАЙ – САМО ПО МАХАЛИТЕ)
Великден е празникът на Елешница, който събираше през годините хиляди жители и гости, български и чужди туристи. Най-красивият. Най-чаканият. И когато всички в региона гонят злите духове със страшни маски на първи януари,
Елешница ПРОБУЖДА природата със звънци и хлопки,
гони злото със страшните маски на бабугери. За съжаление, поради пандемията, празникът ще се състои само по махали. Кукерското шествие в с. Елешница ще започне от 11:00 часа и ще продължи само час. Празникът ще е само по махалите.
ГОДЛЕВСКИЯТ ВЕЛИКДЕН – КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ И КОНЦЕРТ
(3 МАЙ)
На 03.05.2021 г. кметство Годлево организира празничен концерт на центъра на селото. Концертът ще започне от 19:00 часа, а курбан за здраве ще бъде раздаден в 12:00 часа в м. „Света Богородица“.
ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ В ГРАД РАЗЛОГ (3 МАЙ, 11,30 ЧАСА, ПЛОЩАДА)
На втория ден на Великден в Разлог ще се проведе празничен Великденски концерт. Концертът се организира от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“ и ще се състои на 3 май /понеделник/ от 11.30 часа на Централния площад в Разлог. В него ще вземат участие ДФГ „Мехомийчета“ с ръководител Мариана Манолева, ДТС „Разложанче“ и ТК „Мехомия“ с ръководител Данаил Атанасов, Младежка група за народно пеене и ФГ към ТА „Разложки мераци“ с ръководител Благой Юруков, ДТС „Айгидик“ към НЧ „Просвета 1927“, с. Добърско.
Всички събития ще се провеждат при строго спазване на мерките за опазване на здравето на жителите и гостите на община Разлог.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here