Празнична великденска украса ще радва жителите и гостите на Самоков през следващите 40 дни.
Днес е Велики четвъртък и по стара традиция днес се боядисват яйцата за големия празник на Възкресението. В прекрасната украса взеха участие и всички деца от училищата и детските градини в община Самоков.
Те изписаха яйцата, като вложиха много въображение и емоция, с която да заразят всички, които видят украсата им.
Най-големите яйца бяха поставени на кръговите кръстовища в Самоков, в центъра на града и парк „Крайискърец”. По-малките яйчица пък бяха декорирани със слама в специална кошница, която краси площадното пространство.
Заедно с оформените цветни лехи, празничната украса създава много настроение. Община Самоков от своя страна закупи тази година две великденски композиции от зайчета, пилета и яйчица, които красят пространството при голямата чешма и парк „Крайискърец”.
По инициатива на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни пък бе организирана изложба на пролетни фигури. Децата вложиха много въображение и създадоха кошници с яйца, цъфнали дървета, птички.
Тези прекрасни произведения красят фоайето на сградата на общинска администрация и посрещат всеки посетител с много настроение. А за тези от вас, които не са успели да боядисат днес яйцата си, можете да направите това и в съботния ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here