Само 19 нови случая на Ковид- 19 в област Кюстендил, 402 души се ваксинираха

Общо 19 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 7, Кюстендил – 8, Бобов дол – 3 и Невестино – 1, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 24 души. Един е на интензивно лечение, а 16 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 13 души. Един от тях е на интензивно лечение, двама други са в по-тежко състояние.

Към днешна дата 26 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е на интензивно лечение, а 11 други са в средно тежко състояние и на кислород.

През изминалото денонощие е починала 65-годишна жена от община Дупница. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.

402 души са се ваксинирали през вчерашния ден, като общата бройка имунизирани в областта вече са 12 766 лица, от тях 3 102 са с втора игла.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here