5-има спортисти получиха статуетка и грамота за цялостен принос и спортни постижения. Те бяха връчени от кмета на Костинброд Трайко Младенов, зам.- кмета – Александър Ненов и председателят на Общински съвет – д-р Атанас Тенев.
 
Денис Стоянов и Борислав Здравков са от клуб по борба “Белица”, с треньори Борислав Здравков, Крум Веселинов и Димитър Ценков. Двете надежди в борбата са родом от град Костинброд. Тренират в клуб по борба “Белица”. През годините успяха да извоюват множество медали и след всеки изминат шампионат да стават все по-добри и все по- разпознаваеми.
 
Денис Стоянов е републикански шампион при децата в категория до 66 кг., бронзов медалист в категория до 92 кг. и бронзов медалист на републиканския шампионат за кадети в град Бургас. Това е малка част от неговите отличия и постижения.
Борислав Здравков е сребърен медалист от Републиканското лично първенство по борба за момчета в категория 62 кг., провело се в Горна Оряховица, бронзов медалист в категория до 71 кг. от държавното първенство по класическа борба, състояло се в град Самоков и многократен първенец от турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”.
Три деца, трениращи в клуб по лека атлетика “Фортуна”- гр. Костинброд, бяха отличени за цялостен принос – Никола Величков, Калина Петкова и Росалия Рангелова.
Една от младите звезди на община Костинброд е Никола Величков. Той е в топ 10 по медали от целогодишното си участие в Атлетическа лига, а в комплексното класиране е бронзов медалист.
 
Никола е златен медалист на скок от място и сребърен на 60м. от “Атлетиката търси таланти”, състоял се през 2021г.
 
Състезателят от клуб по лека атлетика “Фортуна”- гр. Костинброд взе участие и на състезание атлетическа лига от веригата GO!KIDS! Никола се пребори за второто място и спечели сребърен медал на скок от място с лично постижение 196см за родени през 2011г. Също така е и бронзов медалист на скок от място от финалния етап на атлетическата верига GO!KIDS!
Лекоатлетът участва в традиционния спортен турнир „Тереза Маринова и приятели“ като спечели златния медал на чистия спринт с резултат 7.8 сек.
 
Калина Петкова е златен медалист от Атлетическата лига. Тя е най- новата звезда на клуб по лека атлетика “Фортуна”. Тя започна сезона с медал и й пожелаваме така да го завърши. Успех, момиче!
Росалия Рангелова е родена и живее в град Костинброд. Спортният и път започва от клуб по лека атлетика “Фортуна-Костинброд” с треньор Фиданка Борисова. Нашата състезателка печели поредица Държавни титли и медали от Национални шампионати. В 8- ми клас се премества в 153-то Спортно училище и представлява клуб “Локомотив”.
Росалия през 2020г. стана шампион на България!
На Националния шампионат за юноши и девойки под 20години, провел се на 25 и 26 юли 2020г., Росалия е златен медалист на 100м. с препятствия. Тя е една от новите звезди на България и гордост за община Костинброд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here