Директорът на училището Емилия Гелева, до нея е кметът Калин Гелев. Кадарът е от първия учебен ден.

Дупнишката фирма „Реал Трейдинг“ на Георги Христов и софийското дружество „Диел Трейд“ ще се борят да извършат грандиозния ремонт на двора на школото „Христо Ботев“ в Сапарева баня. Прогнозната стойност е 602 396,43 лв. без ДДС или 722 875 лв. с ДДС, още не са обявени финансовите параметри на офертите на двете фирми.
Планът е след ремонта училищният двор да бъде изцяло преобразен, превръщайки се в истински рай за спорт и отдих. Ще се изградят няколко площадки за различни видове спорт, фитнес и класна стая на открито, кътове за отдих.


В плана са оформянето на игрища за футбол и хандбал и комбинирана спортна площадка, подходяща да практикуване на волейбол, тенис, народна топка и бадминтон. Настилката на игрищата и обграждащите ги алеи ще е с изкуствена трева. На място ще се направят високи подпорни стени, които ще се превърнат в трибуни. Ще има метална ограда и осветление.


За децата от 6 до 12 години ще има площадка за фитнес на открито, обезопасена с ударопоглъщаща настилка. Класната стая на открито пък ще е дървена постройка. Кътовете за отдих ще се аранжират с пейки, перголи и кошчета за отпадъци. Алеите ще са цветни и свежи, решени в геометричен стил. Автомобилите в двора ще влизат на плац с широчина 6,80 м. Ще има също две рампи за хора в неравностойно положение, осигуряващи достъп до централната сграда на училището, до спортните игрища и кътовете за отдих. Ще има видеонаблюдение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here