Александър Паризов

В момента той е в конфликт на интереси и може да бъде стартирано разследване от КПКОНПИ по този повод

 

Близо две седмици след като се закле като депутат Александър Паризов подаде заявление за напускане на Общински съвет Дупница.

Ал. Паризов, първият вдясно, положи клетва.

Под пара, пратеници на доктора са внесли днес молбата за напускане на ОбС в деловодството на Общинския съвет. В нея той депутатът, че е бил съветник, избран от ПП ГЕРБ от 5 ноември 2019 г. до момента. „При проведените избори на 4 април 2021 г. бях избран за народен представител в 45- ото Народно събрание и на 16 април положих клетва. Затова моля да бъдат прекратите правомощията ми като общински съветник.“, пише в заявлението.

В момента той е в конфликт на интереси и може да бъде стартирано разследване от КПКОНПИ по този повод.
Както вече съобщихме, следващият по ред в листата на ГЕРБ-СДС е синдикалният лидер Тодорка Дамянова.

Христо Терзийски и Александър Паризов.

Паризов влезе в парламента със статута на временен депутат на мястото на Христо Терзийски, който за момента изпълнява функциите на министър на вътрешните работи.
От ОИК Дупница съобщиха по- рано днес, че не са получили заявление за промяна в състава на ОбС Дупница и не е имало заседание на комисията, на което да се обсъди казусът.
„Нарушение е едно лице да заема две изборни длъжности, все едно президентът или пък премиерът да са и депутати. Всеки народен представител при встъпването си в длъжност подава декларация за несъвместимост с друга дейност. Ако е подал такава, Александър Паризов носи наказателна отговорност за деклариране на неверни данни.“, споделят юристи.
За момента ситуацията показва, че новият парламент върви към катастрофа още преди да е заработил реално, тъй като остана само една възможност за създаване на кабинет. Това праща нещата към нови избори и разпусне на парламента. Така Александър Паризов ще се окаже в ситуацията, че напразно е загубил мястото си в Общински съвет Дупница. От този сценарии ни дели единствено връчването на третия проучвателен мандат за съставянето на кабинет. Ако и той е неуспешен, президентът издава указ, с който разпуска парламента и назначава служебно правителство. Няма разписан в закона срок за това.
2- месечен е обаче срокът за провеждането на нови избори след издаването на указа за разпукането на парламента.
Интересното е, че нито една от партиите в Общинския съвет в Дупница не сезира ОИК за ситуацията с мястото на Александър Паризов. От БСП, „Глас народен“, „Народен съюз“, СДС, БДЦ, „Движение заедно за промяна“ на Пламен Соколов и независимият съветник Георги Градевски запазиха мълчание по темата.
Откакто се закле като депутат Александър Паризов не отговаря на телефона си.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя автоджамбазин е толкова тъп, че направо може да се диагностицира като дебил. Освен това е извратеняк педофил.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here