Капранов на път към съдебната зала. сн. архив

Съдия Ели Скоклева прати в Несебър казуса със заплахите, отправени от Васил Капланов Каплата към рокера от Дупница Димитър Недев.
Днес дупничани съобщиха, че са забелязали Капланов да минава през площада в Дупница. Известно е, че от миналото лято той е с мярка „домашен арест“. На наше запитване от съда уточниха, че Капланов е с проследяваща гривна и е бил навън заради заседанието днес.

Капланов мина през центъра на Дупница
От РС – Дупница, уточниха още, че на разпоредително заседание по производството съдия Ели Сколева е изпрати делото по подсъдност на Районен съд – Несебър.
„Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, визирани в чл. 36, ал. 1 НПК, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието. С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на съдия Скоклева.

Димитър Недев

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „Домашен арест“ в по- лека – „Подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, доколкото РС – Дупница не е компетентен като местно неподсъден да се произнася.

Ели Скоклева

Определението не подлежи на обжалване.
РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева даде ход по общия ред на делото за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия, с обвиняем Васил Капланов. По време на днешното разпоредително заседание са обсъдени въпросите по чл. 248 от НПК.
От съда припомнят, че по това дело Капланов е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лв.
Както е известно, Капланов беше задържан публично през август миналата година. Всички очаква, че ареста е във връзка с изчезването на Янек Миланов, оказа се, че е за незаконно държане на боеприпаси. По случая тръгна дело, Капланов беше пуснат под домашен арест, но отново беше върнат в ареста заради жалбата на Димитър Недев, че му е отправил заплахи. Недев обяви, че в чат Капланов му заявил „внимавай да не останат децата ти сираци“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here