Кметът на община Костинброд Трайко Младенов проведе работна среща с Д-р Ясен Цветков, председател на НАДРБ и Комисар Георги Иванов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ София
На срещата бяха обсъдени добрата работа на доброволците от Доброволно формирование „Феникс“ по време на наводненията в село Петърч и град Костинброд, бъдещи инициативи и членството в Националната асоциация. “Феникс” се включи активно и в овладяването на възникналата кризисна ситуация с наводненията в община Костинброд през месец януари 2021г.
На срещата присъстваха и Александър Ненов – зам.кмет и ръководител на Доброволно формирование „Феникс“ и Теодор Атанасов – доброволец.
ДФ ”Феникс”, според наредбата за доброволни формирования, е в състав от 15 човека. През 2019 година за по – малко от 6 месеца всички доброволци успешно преминаха обучения като получиха сертификати. Обученията бяха с лектори от РДПБЗН – София и Български Червен кръст.
ДФ „Феникс“ е създадено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Доброволците през последната една година участваха в дезинфекцирането на обществени места в града, отговарят на сигнали за съдействие и помощ, и се включват във всяка извънредна ситуация, свързана със здравето и защитата на жителите на община Костинброд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here