Министър Теменужка Петкова съобщи за китайски интерес към АЕЦ ”Белене”

Това беше демонстрация на сила и опит да се всее страх на хората

Аз не знам дали има такава практика, когато някой депутат иска нещо, да вика медии. Тя искаше да ѝ се предоставят документи. Не е вярно, че има отказ, а ред, по който това се прави. В комисията, която Мая Манолова оглавява, няма представители на ГЕРБ

„Мая Манолова дойде в сградата на „Булгартрансгаз“ под високо налягане. Аз не знам дали има такава практика, когато някой депутат иска нещо, да вика медии. Тя искаше да ѝ се предоставят документи. Не е вярно, че има отказ, а ред, по който това се прави. В комисията, която Мая Манолова оглавява, няма представители на ГЕРБ. Тя каза, че не успяла да се свърже с тях, което не е вярно“.

Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова пред БНТ по повод вчерашното „посещение“ на Мая Манолова и на нейни колеги в „Булгартрансгаз“.

„Това беше демонстрация на сила и опит да се всее страх на хората, които работят в „Булгартрансгаз“. Мая Манолова иска 800 000 страници да ѝ бъдат предоставени само на електронен носител. Това ще се случи, но трябва да бъде заверено „вярно с оригинала“ онова, което подаваме в парламента. За каква цел ще се използват тези документи? Те щели да бъдат дадени и на външни експерти. Кои са те, можем ли да ги да предоставим на тях, или след това ще се развяват в предизборна кампания“, обясни Петкова.

„Мая Манолова и колегите ѝ дойдоха с презумпция за виновност, което е обидно. Констатация за злоупотреби и нарушения се прави след проверка на компетентните органи. Ние нямаме никакви притеснения от проверки. Голяма част от информацията, която Мая Манолова иска, е публична. Ние ще предоставим цялата информация по начин, който не застрашава служителите на „Булгартрансгаз“, каза още енергийният министър в оставка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here