Павлевчева, с черната дреха, е популярна в курорта със заведението си за бързо хранене срещу общината. На снимката е с екипа на заведението.

Райна Янчова е новият играч, който изскочи в спора за поръчката за поддържане на обществени площи, тротоари и зелени площи в Сапарева баня с прогнозна стойност 228 744,40 лв. без ДДС. Фирмата на Янчова „Ркем Груп“, регистрирана в Сапарева баня, ще се състезава със съгражданката си Славяна Павлевчева и столичното дружество „БКС озеленяване“. Това е втори опит да се намери фирма, която да се грижи за обществените площи. Първата поръчка категорично спечели Павлевчева. Последва обаче жалба в Комисията за защита на конкуренцията и в крайна сметка се стигна до провеждането на нова процедура.
Както писахме, в края на януари Славяна Павлечева беше обявена за победител, въпреки по- скъпата със 7 728, 84 лв. оферта спрямо тази на софийската фирма „БКС Озеленяване“ на Наталия Русева. Павлевчева беше предложила да извърши заложените дейности срещу 228 738,40 лв. без ДДС, а конкурентите й срещу 221 009,56 лв. Въпреки това комисията излиза с решение, че победител е ЕТ „Славянка Павлевчева -Елси“ с 88,38 точки срещу 75,30 за „БКС Озеленяване“. Оказва се, че местната фирма смачква конкурента си при показателя „организация за изпълнения на поръчката“. Победителката записва 40 точки срещу 20 за БКС, от където идва разликата, което в крайна сметка накланя везните кой да е победител.
Павлевчева е популярна в Сапарева баня със заведението си за бързо хранене срещу общината. Съпругът й Иван вече е изпълнявал поръчки на общината за озеленяване и почистване. Тя и „БКС озеленяване“ отново са подали оферти. Сега обаче се включва друга сапаревобнаската фирма на Янчова, която също може да предложи по- добри условия за изпълнение, което превръща битката в доста оспорвана. Офертите все още не са отворени.
А иначе избраният изпълнител ще трябва да се грижжи за доброто състояние на обществените площ през зимата и лятото. В ангажимента са включени ръчно и машинно метене на тротоари, извозване на отпадъците, поддържане на обществени зелени площи, градинки, зелени площи по спортни обекти и гробищни паркове. През зимата ще се почиства сняг от тротоарите, парковите алеи. Включена е и поддръжка и почистване на общински тоалетни в град Сапарева баня. Също дейности по цветно оформяне на централна градска част в града. Ръчното метене на тротоарите ще се вихри на общата площ от 53 370 кв. м, На машинно метене подлежат улици с обща площ 16 270 м² . Ще се поддържат зелени площи от 41 225 кв. м, а сняг ще се вдига от 20 430 кв.м тротоари и 9 500 кв.м паркови алеи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here