„Работата в пустеещия парк в Говедарци ще започне веднага, щом има възможност за влизане на машини на мястото.“ Това съобщи Нели Василева, която е част от Инициативната група на Говедарци. Тя коментира темата, след наша публикация. По- рано днес жителите на селото се свързаха с нас с въпроса кога най- сетне ще се оправи паркът, който е подгизнал от извиращата вода, стичаща се по улицата и носеща кал в къщите им.

Ето какво съобщи в тази връзка Василева: „За ремонта на градинката, лични ангажименти поехме от Инициативата група на Говедарци. Проблемът с подземни води от години е там. Към момента се наблюдава в целия район увеличение на тези води. Ремонтът на градинката е част от нашето ежедневно търсене на адекватни решения. Проведени са срещи със специалисти. При първа възможност за влизане на машина ще се започне работа. От кмета на общината имаме пълна подкрепа и съдействие. Обещанията му са за градинката в горната част на селото, но въпреки това не отказва помощ и за тази градинка. Виждам, че има доста желаещи да се оправи това прекрасно място, ще ви очакваме, когато започне работата и има нужда от повече работна сила. Желая на всички приятна вечер и повече сплотеност към подобни инициативи.“


Както вече съобщихме, в края на февруари общината обяви поръчка за 1 158 049,20 лв. без ДДС или 1 389 659,04 лв. с ДДС за третия етап от обновяването на парк „Ридо“ и за ремонти по селата Маджаре, Райово, Говедарци и Марица. Конкретно за Говедарци беше предвидено възстановяването на друга градинка за 200 000 лв. без ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here