Футболният „Марек“ поглежда още по- смело към Втора лига. Стана ясно, че „Еfbet” са готови да спонсорират отбора със 180 000 лв. без ДДС или 216 000 лв. с ДДС през следващите 5 години. Условието за получаване на парите е от община Дупница да разрешат на фирмата за спортни залози да закачи рекламни флагчета на стълбовете, да предостави билбордове, а футболистите да сложат логото на компанията на екипите си.
Кметът Методи Чимев е внесъл докладната за разглеждане в Общинския съвет, тъй като уговорката е да сключване на тристранен договор между фирмата, футболния клуб и общината.
Търговската марка на сайта за залози се държи от „Силвър Бет“. Фирмата поема ангажимента да плаща на футболен клуб „Марек 1915“ възнаграждение в размер на 180 000 лева без вкл. ДДС за срок от пет години, считано от датата на подписване на договора или по 36 000 лева без ДДС и 43 000 лв. с ДДС за всяка година. Това прави по 3600 лв. на месец.
Ангажиментът на общината е да предостави безвъзмездно на „Силвър Бет“ да постави 90 комбинирани знамена на стълбове за осветление и 10 билборда. Предстои да се уточни къде точно ще са въпросните обекти. Реклами ще има и на тренировъчните терени и стадиона. Уведомление за възможността за финансиране в общината е входирал от председателят на клуба Цветан Видински. момента футболният клуб е първенец в Югозападната трета лига, а дупничани стискат палци от слледващия сезон марекчани да се завърнат в професионалния футбол, влизайки с гръм и трясък във Втора професионална футболна лига.
ОбС ще гласува и за предоставянето на стадион „Бончук“, който е публична общинска собственост, на сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Марек 1915“. Заявлението отново е пуснато от Цветан Видински, с което той е изразил желанието на сдружението да бъде предоставен безвъзмездно стадионът за ползване от отбора. Той е с площ 36 289 кв.м

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here