Васил Бешкьров

„Джипито на село Ярлово д-р Александър Димитров ходи от къща на къща да мери кръвно и температура, защото в кабинета му няма ток вече от около 2 години. На предизборна среща през есента на 2019 г. самоковският кмет Владимир Георгиев обеща на жителите на Ярлово, че ще разреши проблема със спряното електрозахранване в сградата, построена за медицински център, но това там си и остана.“ Това съобщи за „4Власт“ Васил Бешкяров, който пуска жалби в опит да се намери решение.

Кметът на Ярлово В. Миленов

Потърсихме за коментар по темата кметът на селото Васил Миленков. Той съобщи, че въпросната сграда е общинска, проблемът е обаче, че докторът отказвал да сключи договор за наем. „Няколко пъти съм говорил с него, но той отказва. Нищо не плаща за помещението, включително и тока, затова е спрян. Отново ще му предложа да сключи договор за наем. Това е единственото решение.“, каза Миленков.
Според Бешкяров, хората са доволни от д-р Димитров, който, освен за ярловци, се грижил за пациенти в Ковачевци и Поповяне. Докторът със собствени средства е направил ремонт на кабинета в медицинския център в Ярлово. Помещението обаче не може да се ползва заради липсата на електричество.
„Според местните д-р Димитров е прекрасен специалист и диагностик, но в момента е принуден да пътува с личния си автомобил из селата от Ярлово, Ковачевци до Поповяне, за да оказва помощ на пациентите. Местните не са наясно защо кабинетът е без ток. В село Ярлово няма приемна за лекар. От къща на къща д-р Александър Димов мери кръвно и температура.”, споделя Бешкяров. Той заяви, че има още много проблеми, за които е алармирал кмета, на жалбите си обаче или не получавал отговори, или пък му се казвало дежурното „ще оправим“ и „сега не му е времето“.
„Ще дам пример. Подал съм над 5 жалби от различно естество до селския кметски наместник Васил Миленов, като ми отговори само с едно становище. В него казва, че няма какво да направи, като дори не уточнява за коя от жалби става въпрос. Хората плащат такса за гробните места, а гробището се подържа от опечалените и всички отпадъци се трупат пред гробищния парк. След обилните снеговалежи паднаха дървета върху паметници. Въпреки многобройните запитвания към кмета, същия каза „Сега не му е времето, умрелите нема да избегат, всеки ще си оправи работата”, като и стана.
Защо кметът допусна изкопни работи в река Палакария, която е в Натура 2000? Защо се допуска в коритото на реката да се изхвърля оборска тор и всякакви отпадъци? На всички мои питания отговаря „Ще оправим работата”. Той е постоянно ангажиран като поемно лице и свидетел на полицията.
Подадох жалба за чешма, изградена в територията на бившия стопански двор. Водата е изворна, чешмата не е свързана с ВиК, но се ползваше от много местни животновъди, които поят стадата си там. Оградена е с електропастир от един от обитателите на стопанския двор, но не се намира в негов имот. Кметът ми отговори „И ваще има къде да пият вода, карайте ги на реката”. А при аварии същата чешма се подържа с общински средства, а се ползва само от едно лице. Кметът допусна общински терени да се превърнат в нерегламентирани сметища, върху които се изхвърлят отпадъци от всякакво естество, включително и трупове на животни.“, изреди Бешкяров.
„Всичко ще се свърши, върви почистването на сметищата, до Великден целият боклук ще е вдигнат.“, каза Миленов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here