„Пустеещият парк в курортното село Говедарци прилича на езеро, водата се излива на главния път, а къщите ни са в кал. Около изборите кметът на общината Владимир Георгиев обеща проблемът да се реши. Питаме кога?“ Това съобщиха наши читатели от селото, те настояват запустелият парк да се възстанови. Той се намира на входа на селото и е пред погледа на всички туристи, които идват на място. Местните споделят, че водата в градинката е изворна, но не е заустена и се лее свободно.


Пред местните Владимир Георгиев разгърна амбициозна програма за благоустройство на градинката около изборите, обещани бяха изграждане на дренажна система, отводняване на територията на парка…


„Обещанието беше, че с реализацията на проекта мястото ще се превърне в прекрасен малък парк за отдих и разходка. Обещава, че ще смени старата автобусна спирка с нова на центъра, даже бяха обсъдени най-подходящите места за нейното поставяне, обещава откриването на аптека, което би било голяма придобивка за селото и района. До момента от всичко това е направено нула.”, коментират местните.
В края на февруари общината обяви поръчка за 1 158 049,20 лв. без ДДС или 1 389 659,04 лв. с ДДС за третия етап от обновяването на парк „Ридо“ и за ремонти по селата Маджаре, Райово, Говедарци и Марица. Конкретно за Говедарци беше предвидено възстановяването на друга градинка за 200 000 лв. без ДДС. Но за парка няма и дума.

В края на март пък се подписа договор за изграждането на Туристически информационен център в селото. С безвъзмездно отпуснатите средства ще се реставрира къщата на Мара Малеева, ще се ремонтира бившият музей, който ще се преустрои в Туристически център. Ще се работи и по трета сграда, която ще се оборудва за етнографски музей.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here