Кандидатът за депутат, който е участник в схемата за купуване на гласове, е Сергей Димитров - шести в листата на БНО ("Българско лято") в Благоевград. Бил е член на ГЕРБ и във фейсбук профила си е качил снимки с техни членове. След това напуснал партията и е бил на учредяването на "Републиканци за България" на Цветан Цветанов. Освен тях арестуван и обвинен е Димитър Топалов, бивш зам.-кмет на Ракитово и ромският тартор от Пловдив Асен Бошнаков.

По-строга мярка за неотклонение за обвинения за търговия с гласове Сергей Димитров от Петрич ще поиска Софийската градска прокуратурата.

От 5-мата обвиняеми за купуване на гласове само той е на свобода срещу „подписка“. Престъпната схема беше разбита преди дни, а прокуратурата оповести подробности вчера.

По-строга мярка за неотклонение за обвинения за търговия с гласове Сергей Димитров от Петрич ще поиска Софийската градска прокуратурата. Само той е на свобода срещу „подписка “ от 5-мата обвиняеми за купуване на гласове. Престъпната схема беше разбита преди дни, а прокуратурата оповести подробности вчера.

Сергей Димитров е кандидат – депутатът от „Българско национално обединение – БНО“, който е задържан за купуване на гласове. Днес роднини на мъжа от Петрич отрекоха той да е част от престъпната схема.

„Излъгаха от махалата тук наще роми, че продава гласове и ни кара да гласуваме. Признаваме си, че не отидохме всички родители, цялата тайфа, племенници, снахи, зетове не отидохме да гласуваме, за да не създаваме проблеми. Не отидохме да гласуваме, може да ни проверите имената“, каза майката на Сергей Роска Димитрова.

Филип Димитров живее в същия квартал, от който е и семейството на Сергей. Според него е обществена тайна, че мъжът се занимава с търговия на гласове.

„Той раздава тук пари. Единственият той е, където си направи нещата тук, където е дал пари и не ги е дал, а само е обещал“, каза Филип Димитров.

Опитахме да се свържем и с Добринка Бацанова, майка на обвинената като ръководител и организатор на престъпната група Надежда Бацанова, но тя не отговаряше на многократните ни позвънявания. От телевизията и хотела, на които тя е собственик, отказаха коментар.

Общинският съветник, собственик на петричка кабеларка Добринка Бацанова получи 20 000 лв от бюджета на общината, тя беше общински съветник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here