Кметът имаше разяснителна среща, на която се обясни на каруцарите да возят боклука на депото.

„Защо не се изхвърля боклукът в село Рельово, община Самоков, не ви ли е срам?“ Това написа гневна жителка на общината в социалната мержа. Тя споделя, че от една седмица е в селото, а контейнерът за боклук не е изхвърлян и вече прелива. Нещо повече, имало два, а единият бил преместен на място, където имало по-малко хора.
„На мястото има много по- малко хора и съответно там вече двата контейнера редовно си стоят празни, докато този, при това на главната улица, прелива от боклуци и се пълни за 2 дни.


Искам да знам защо не се събира боклукът в с. Рельово и защо всички ние, дори и хората, които не живеем там постоянно, плащаме такса смет, а контейнерите са твърде малко, за да поемат боклука? Смятам, че е крайно време да се вземат мерки и поне през летния сезон да се събира боклукът по-често. Поне 3 пъти в седмицата. Защото гледката от снимката не е инцидента, ситуацията около този контейнер редовно си е такава. Ще подам и съответната официална жалба, разбира се.“, написа жената.
Интересното е, че от около две седмици община Самоков обяви акция срещу нерегламентираните сметища. Самоковци бяха призовани да подават сигнали със снимки, ако забележат да се хвърлят отпадъци край бившия завод „Любчо Баръмов“. Кметът Владимир Георгиев пък провежда совалки в 7- и квартал, за да обяснява на каруцарите да карат боклука на сметището. Стана ясно, че служителите на депото ще правят списък и за най- активните ще има даже стимули.
Борбата с непрестанно цъфтящите нерегламентирани сметище безспорно е важна, но какво, ако кофите и контейнерите са препълнени и боклуците се търкалят по улиците, какъвто е случаят в Рельово.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here