На 13.04.21 г. около 07.43 часа в дежурната част на РУ Сандански е постъпил сигнал за извършена кражба на голямо количество цигари от микробус.

По данни на заявителя – 28 – годишен мъж от гр. Сандански, предната нощ неизвестен автор е разбил задната врата на товарния бус и е отнел 9 мастербокса различни марки цигари. Автомобилът е бил паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е – 79 край гр.Сандански. Местопроизшествието е посетено незабавно от дежурна група на РУ Сандански, която е установила и контакт с отговорно лице от фирмата, чиято собственост са били отнетите акцизни стоки.

Установено, че откраднатите цигари са на стойност около 2 500 лв. В хода на разследването полицейските служители са се усъмнили в достоверността на сигнала, установили, че кражбата е инсценирана и продължили работата по издирване на откраднатите цигари.

По – късно през деня около 180 стека цигари от различни марки служителите открили в апартамент в ж. к. „Спартак“, където били оставени от лицето, падало сигнала за кражбата. В хода на продължилите активни действия са установени и още две лица, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари. Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване в РУ Сандански. За случая е уведомен дежурен прокурор при ТО Сандански към РП Благоевград. Лицето, съпричастно към инсценировката, е задържано със заповед за 24 часа в РУ Сандански, където е заведено досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3, вр. чл 194 от НК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here