Общо 44 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие.
Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 15, Дупница – 21, Бобов дол – 4, в Сапарева баня и Кочериново по 2 нови случая, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 48 души. От тях двама пациенти са на интензивно лечение, а 7 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 39 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Двама пациенти са на интензивно лечение, а други 28 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 33-ма души. Един от пациентите е на интензивно лечение, а 22-ма други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
Мъж на 44 г. от община Дупница е починал през изминалото денонощие. Лицето е било без придружаващи заболявания, но хоспитализирано в крайно тежко състояние и с дихателна недостатъчност. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here