Преди около седмица кметът на селото Ангел Цветков се настани в обновеното кметство, което беше тържествено открито.

Между две оферти ще избира община Дупница за изпълнител на големия ремонт на водопроводната мрежа в село Джерман с прогнозна стойност 3 306 500 лв. без ДДС.
Припомняме, че в петък дойде добрата новина, че кметът на община Методи Чимев сключи официално споразумение с МРРБ за финансиране. Така общината ще получи 409 000 лв за старт на работата.
Точно в петък беше крайният срок за подаване на офертите. Такива са входирали обединението ДЗЗД „ВИК ДЖЕРМАН 2021“ и „Копекс и Ко“.

Христо Трезийски и Методи Чимев прерязаха лентата на обновеното кметство в селото. Преди около година беше ремонтиран и площадът в Джерман.

4 фирми участват в ДЗЗД „ВиК Джерман 2021“. Това са „Нар“ от Момчилград с управители Лютви Али и Нурташ Юсеин и собственик на капитала „Ланца солар“ на Татяна Делибашева, „Енергоинвестинженеринг“ на Цветан Видолов с едноличен собственик на капитала от над 1,5 млн.лв. „Топлофикация- Враца“, „Метан Вонтажи от Габрово на Георги Костадинов и „Тракия газ проект“ на Мариян Костадинов. Конкурентът „Копекс и Ко“ е с управител Чавдар Савов.
Както съобщихме, поръчката е за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на селото. Джерманци често страдат от спирания на водата заради непрестанните аварии на старата водопреносна мрежа. В документацията на поръчката е записано, че тръбите са етернитови, до краен предел амортизирани, полагани през 60- е години. Жителите на селото са 1152- ма души. Ще се подменят тръбите, попадащи в регулацията на селото. Става ясно, че водовземането в селото е от 4 места- водохващане, каптаж и два шахтови кладенеца. Водата от тях постъпва по напорен резервоар с обем 500 куб.м. Заложените срокове от община Дупница за изпълнение са – 30 дни за работен проект и 120 дни срок за изпълнение.
Още 3 села на територията на общината – Яхиново, Крайници и Самораново също очакват ремонт на водопроводната мрежа, след като бяха проведени процедури по избор на изпълнител с под условие „при осигурено финансиране“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here