Селото е райско кътче, има минерална вода, изградени са около 10 хотелски комплекса, има и къщи за гости.

Две млади бизнес дами, пазарували апетитни имоти на супер изгодни цени в столицата, искат да вдигат апартаментен комплекс в разложкото село Баня. Инвестиционното намерение е на фирма „Арт Билд АП“, начело на която са Гергана Симова и Елица Прошенска, двете са и съдружници заедно с Тодор Симов. Дружеството е с 5000 лв. капитал, който се държи от фирмите „Параддайс Хоум“ и „Симов и Сие“.
В момента проектът им в Разложко чака издаването на решение за преценяване на необходимостта от ОВОС. Плановете са да се строи апартаментен комплекс за сезонно или целогодишно настаняване в имот край разложкото село Баня.
Имотът, където е предвидено да се строи, е нива с площ 4426 кв.м в местността Бански път, образуван е след обединението на два други имота. През 2007 г. е бил одобрен ПУП- план за отреждане и застрояване. За двата имота е обособена устройствена зона за курортни и рекреационни дейности. Предвижда се изграждането на апартаментен комплекс, състоящ се от 5 тела в П- образна форма и обособяването на 103 апартамента от по 50-60 кв.м, включени са също обслужващи части и сервизни помещения. На място са предвидени детски площадки, складове помещения, подземен паркинг за 25 коли и открит за 30, открит плувен басейн, помещения за охрана и собствен трафопост. Плановете са строителство да се разгърне за до 10-12 месеца.
Двете бизнес дами са добре познати, имената им нашумяха около бурните протести срещу презастрояването в кв. „Младост“ в София. „Банкер“ съобщава, че през 2003 г – годишната тогава Гергана Симова придобива имот по трасето на метрото чрез фирма „Арт Билд-АП“, тогава съдружничка и Елица Прошенска е на 24-годишна. Целият имот бил с площ 3316 кв., като сделката е изповядана по данъчната оценка в размер на 80 580 лева. Но колкото и по-висока да е реално платената цена, сделката се оказа истински джакпот. През 2009 г. общинският бюджет олекна с 1 755 489 лв., платени на късметлийките за отчуждаване само на една трета от имота, съобщава изданието.
В разгара на протестите Симова се оплаква от вандализъм и отправени заплахи за саморазправа. Оказва се, че недоволните съборили оградата и обозначителните табели в имот, собственост на фирма на Гергана Симова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here