Общо 72 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 9 април до 11 април. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 30, Дупница – 29, Бобов дол – 5, Сапарева баня – 3, Кочериново – 2, в Рила, Невестино и Бобошево по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях един пациент е в реанимация, а 9 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 38 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един пациент е на интензивно лечение, а други 26 са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 30 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, а 21 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали двама души: 63-годишна жена от община Кюстендил и 76-годишен мъж от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here