Николай Радулов (в центъра) беше посочен като водещ експерт в сектора по вътрешна сигурност заедно с бившия офицер от НСО Светлин Стоянов и експертът по сигурност Николай Бойчев.

Така прецених. Защото цялата тази работа ще продължи 3 седмици и ще се занимават с Изборния кодекс, по който аз не съм експерт. След това ще има служебно правителство“ – така избраният за депутат от „Има такъв народ“ Николай Радулов обясни пред „Дневник“ защо днес се отказа от мястото си в бъдещия парламент.

Той заяви, че няма никаква интрига, нито скандали с партията, на която остава член. Нямал и никаква информация какво смята да предприеме ръководството й, което до този момент не е коментирало бъдещите си действия.

Радулов обаче прогнозира, че ако Слави Трифонов приеме мандат за съставяне на правителство, ще излъже избирателите си, на които е обещал да няма нищо общо с партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС. И трите обаче вече заявиха готовност за подкрепа на бъдещ кабинет на Трифонов.

Отказалият се депутат предположи, че съвсем скоро ще има нови избори. „Ще излъжем избирателите си, ако приемем мандат за кабинет. Няма да можем да изпълним нищо от това, което им обещахме“, каза той. Според него да се състави правителство от трите анти-ГЕРБ формации е невъзможно и проблемът е подкрепата от статуквото.

„Ще трябва да опитваме отново и отново и да изпълним волята на хората, които гласуваха за нас“, каза Радулов и обясни, че няма нищо фатално да се правят избори едни след други. Не се ангажира и с прогноза дали ще има прегрупиране на анти-ГЕРБ партиите при бъдещи избори. Не стана ясно и дали в „Има такъв народ“ отчитат възможното обединение на ГЕРБ заедно с невлезлите в парламента ВМРО, НФСБ и „Воля“, както прогнозират анализатори.

При бъдещи избори той щял отново да влезе в листите на „Има такъв народ“. Дотогава щял да използва времето си да поработи върху програмата и по-точно как ще става цифровизацията в сектор „Сигурност“.

Радулов, който е бивш секретар на МВР в правителството на Иван Костов и професор по национална сигурност в Новия българския университет, беше сред експертите, представени официално от ръководството на „Има такъв народ“ в края на февруари. Той беше посочен като водещ експерт в сектора по вътрешна сигурност заедно с бившия офицер от НСО Светлин Стоянов и експертът по сигурност Николай Бойчев. Радулов акцентира върху ревизия на МВР и специалните служби, както и пълна проверка на дейността, финансовото състояние и наличните ресурси за последните 10 години.

Антон Адамов

Любопитен момент около новия депутат, който влиза на мястото на Радулов. След първоначалната регистрация на листата на „Има такъв народ“ е направена промяна и в нея на избираемото трето място е предложен Антон Адамов – той е свързан с комплекса „Делта хил“ до Кладница и пернишките бизнесмени Добри Владимиров и Станислав Любомиров.

Николай Златарски от Дупница с над 900 преференции не можа да влезе, тъй като водачът на листата Виктория Велева два пъти промени решението си от кой район желае да влезе и накрая предпочете Кюстендил, а Антон Адемов влезе не от Кюстенид, където беше втори , а от София, като бутна шефът на партията по сигурността Никoлaй Рaдулoв oт 24-ти МИР

На четвърто място е поставен Александър Тодоров, който е в съвета на директорите на бившия приватизационен фонд, сега холдинг „Северкооп – гъмза холдинг“. Бил е управител на „Толекс консултинг“, като до миналата година съдружник в дружеството е бил бивш съдружник на водача на листата Радостин Василев. На следващото място е Данаил Найденов, който е трети и в листата в Шумен.

Итрересен е фактът, че ДЛВ е фирма, регистрирана в Перник, като според Търговския регистър неин управител е Мирослав Мирчев, а едноличен собственик на капитала е Станислав Любомиров. Фирмата е регистрирана с 5000 лв. капитал, с нея участват в търгове по почти всички общини и печелят обществени поръчки за рехабилитация на улици, установи бегла проверка на 4ВЛАСТ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here