Цветомир Начов

На 4 години за пръв път се качва на ските сапаревобанецът Цветомир Начов. И буквално може да се каже, че от тогава не е слизал от тях. В момента предава опита и знанията си на младите надежди в спусканията от Сапарева баня. В треньорстово поема щафетата от своя баща, който също е бил треньор.
За „4Власт“ Начов сподели, че е завършил НСА.


„Завърших треньорски факултет, специалност „Ски-алпийски дисциплини“, след това взех и магистратура в същия университет.“, разкри младият специалист. Страстта към ските пали баща му Кирил Начов.
„Бях на 4 години, когато за първи път съм качен на ски от моя баща Кирил Начов. Той също е бил треньор по ски. От тогава до сега съм отдал живота си на ски спорта, първо като състезател, а сега вече като треньор.“, разказа Начов. Като дете той е бил републикански шампион. А като треньор е бил част от екипа на националния отбор.
В момента той е треньор в ски клуб „Паничище“, а под негово ръководство малките скиори показват майсторство по турнирите в страната. Клубът е изцяло обновен от една година. Иначе Сапарева баня имаше само клуб по биатлон и ски бягане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here