Мая Манолова и Татяна Дончева публично се скараха на Хаджигаев за това, че се предлага за министър без знанието им.
Главата на Виктор Янев едва се държи, говори се, залитнал към БСП с Бойко Клечков в Кюстендил, но слуховете са в графа „зли езици“. Първата метла е за областните управители, категорични са политически анализатори.

„Кюстендилката Мая Манолова, която успя да вкара едва 14 депутата в НС и е последна в парламента, сега се изживява като управленец на държавата, от всяко студио в столицата наднича и поставя задачи като главнокомандващ. Не я ли я срам, ще спре ли да се самопредлага за премиер, дано Слави я сложи на място. Цялата врътка е в това, да се сложи ръка на милиярдите от Зелената сделка и Пакта за възстановяване, които са от порядъка на милиярди по милиярди.

Любопитното е, че те ще се разпределият от новите областни управители, а не от кметовете или министерствата, като до сега е било, това е директива на Европа и сега новите областни управители ще провеждат и организират конкурсите, ще подписват договорите с фирмите.

За Кюстендил биха шута на досегашния областен управител Виктор Янев при това два пъти, предизборно го свалиха от поста областен лидер на ГЕРБ, нито от кметството, нито от правителството го канят на представителни мероприятия в областта, той изпадна в тотална изолация, но не си подава оставката, въпреки униженията от свои и от чужди, дори плъзнаха слухове, че е работил за БСП, за да се задържи на власт, но няма доказателства в тази посока. БСП обаче изтиката от „Има такъв народ“ на трета позиция в страната по рейтинг и се нареди до партиите от статуквото ГЕРБ и ДПС. Мая умора няма ли?“- пишат на имейлите ни десетки дупничани Росен Димитров, Петър Василев от бобов дол и др.

„Кичка скоро ще удари дъното, прави се на храбра, много е смешна, знаем, че не е това, което говори.“- пише ни Валери Йорданов.

Страхил Ангелов се изцепи: Радев да даде третия мандат на БСП, а ние да предложим Мая Манолова за премиер, Корнелия Нинова остава председател на групата ни в НС

„92 души са депутатите на демократичните формации. Достатъчно са за ревизия, ежедневно изслушване на министри в парламента, промени в Изборния кодекс и иницииране на важните за хората закони. За да преработим Плана за възстановяване, за да дойдат европейските пари навреме, да направим промените в изборните правила, да проверим парите за Ковид, да приемем нов вакинационен план, защото този не е справедлив, да разгледаме здравната криза.“ – тръби Манолова днес от БНР и други.

Мaя Мaнoлoвa e пeрфeктният миниcтър-прeдceдaтeл нa Бългaрия. Aз ѝ вярвaм. Тя e изключитeлнo рaбoтнa и мнoгo прaвoлинeйнa, в дoбрия cмиcъл нa думaтa“. Тoвa зaяви прeд БНР Мaкcим Гeнчeв, рeжиcьoр, cцeнaриcт и aктьoр, избрaн зa дeпутaт oт грaждaнcкaтa квoтa в лиcтaтa нa „Изпрaви ce! Мутри, вън!“. Cъздaлoтo ce нaпрeжeниe мeжду лидeритe в кoaлициятa – Мaя Мaнoлoвa и Никoлaй Хaджигeнoв – тoй oбяcни кaтo нeдoрaзумeниe и пoдчeртa, чe „Изпрaви ce! Мутри, вън!“ нe e пoлитичecкa фoрмaция cъc cтрaтeгия и диcциплинa: „Зa мeн тoвa ca интeрecни зa oпoзициятa, кoятo в cлучaя e упрaвлявaщaтa пaртия ГEРБ, мoмeнти, кoитo би изпoлзвaлa, зa дa ни нaтиcкa, чe eдвa ли нe cмe ce рaзцeпили. Ниe иcкaмe рeвизия нa дoceгaшнaтa влacт – пo тoзи въпрoc нe мoжe никoй дa ни рaзцeпи“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here